Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Dirty Deal Teatro uzņemts “The @ work Network”

Krista Jansone, 09.03.2010. 15:05

5. martā neatkarīgajā teātrī “Dirty Deal Teatro” notika Eiropas neatkarīgo teātru tīkla “The@worknetwork” producentu sanāksme, kurā tika spriests par tīkla nākotni, ka arī nolemts uzņemt “Dirty Deal Teatro” pilntiesīga biedra statusā.
Dirty Deal Teatro uzņemts “The @ work Network”

“The@workneatwork” tīkls darbojas jau piekto gadu, tajā apvienojušies teātri no septiņām Eiropas valstīm- „Teatermaskinen” (Zveidrija), „ Reality Research Center” (Somija), „TeaterKUNST” (Dānija), „Emanuelle” (Vācija), „The Red Room” (Lielbritānija), „Theatre Entropia” (Grieķija) un tagad arī „Dirty Deal Teatro” (Latvija)

2006. gadā tīkls uzsāka Eiropas komisijas programmas Culture 2000 finansētu projektu  „THE STORY OF WORK”,  kura ietvaros notika tikšanās, radošās darbnīcas un tika veidotas darba tēmai veltītas izrādes. Vienu no projekta ietvaros tapušajām izrādēm bija iespēja redzēt arī Rīgā-  “Reality Research Centre” dejas performance “Nina@Work” bija skatāma “Dirty Deal Teatro” rīkotā festivāla “Dirty Drama” ietvaros, 2008. gada vasarā.

2009. gadā tīkls uzsāka jaunu projektu sēriju, kura sevī apvieno radošās darbnīcas, seminārus un performances, kas no dažādiem punktiem apskata civilizācijas tēmu. Projekts „THE CIVILISATION” turpināsies līdz 2011. gada beigām, to finansē Ziemeļvalstu kultūras atbalsta fonds „Nordic Culture Point”.

Rīgā notikušajā sapulcē tika pieņemts lēmums turpināt veiksmīgo tīkla darbību, „civilizācijas” projektam noslēdzoties- veidot jaunus sadarbības projektus. Arī turpmāk tīkls kalpos kā vieta komunikācijai un pieredzes apmaiņai profesionāļu starpā. Neskatoties uz dalībvalstu atšķirīgajām teātra tradīcijām un ekonomisko situāciju, teātrus vieno vienas un tās pašas problēmas. „The@worknetwork” plāno aktīvāk iesaistīsies Eiropas līmeņa kultūrpolitikas veidošanā, veicinās diskusiju par laikmetīgu neatkarīgo teātri un tā lomu mūsdienu sociālpolitiskajā situācijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV