Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

„Klusā daba” pēdējo reizi “Dirty Deal Teatro” repertuārā

Krista Jansone, 09.03.2010. 15:07

Šonedēļ, 10. un 12. martā, skatītājiem būs pēdējā iespēja noskatīties Elmāra Seņkova režisēto izrādi „Klusā daba”. E.Seņkovs un viņa radošā grupa jau ir uzsākusi darbu pie sava nākamā projekta- izrādes „Bikts”, kuras pirmizrāde paredzēta aprīļa beigās.
„Klusā daba” pēdējo reizi “Dirty Deal Teatro” repertuārā

„Klusās dabas” tapšanas gaitā režisors pievērsās mūsdienu sabiedrības fenomenam – anonīmai noslēpumu publiskošanai internetā un grāmatās, bet eksperimenta ceļā un radošos pārbaudījumos radās stāsts par trim cilvēkiem, kuri ir izvēles priekšā – dzīvot kā līdz šim vai mēģināt sasniegt savus sapņus. Pieaicinot 3. kursa studentus- aktierus Juriju Djakonovu un Inesi Pudžu, dramaturgu Jāni Balodi, scenogrāfu Reini Dzudzilo, tapa izrāde „Klusā daba”.

Trīs lugas personāži – viena sieviete un divi viņas vīrieši – atrodas nepārtrauktā sarunā ar sevi un citiem. Klusēt vai atklāties? Viņi meklē īsto ceļu, īsto cilvēku, īsto dzīvi. Varbūt patiesu, atklātu un bez noslēpumiem.

Elmārs Seņkovs šobrīd gatavo jaunu izrādi, pirmizrāde tiek plānota aprīļa beigās, jaunajam projektam ticis dots nosaukums „Bikts” un  arī tajā režisors turpinās noslēpumu temata pētīšanu. Tā būs monoizrāde ar Juriju Djakonovu galvenajā lomā.

Izrādes dramaturģisko materiālu- četrus stāstus par slēptākajām cilvēka dziņām un vislabāk glabāto personisko noslēpumu atklāšanu- sarakstījuši jaunie dramaturgi: Klāvs Knuts Sukurs, Rasa Bugavičute, Jānis Balodis, Toms Auniņš.

Toms Auniņš rūpēsies arī par izrādes muzikālo noformējumu.

Izrādes scenogrāfs - Reinis Dzudzilo.


ww.dirtydeal.lv

“Dirty Deal Teatro” adrese: Rīga, Maskavas iela 12/k2

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV