Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

...stāsti man par... viesizrādes Cēsīs, Valmierā un Ventspilī

Latvijas Jaunā teātra institūts, 10.03.2010. 09:55

Marta nogalē festivāla Homo Novus 2009 izrāde ...stāsti man par... uzsāk viesizrādes Latvijas pilsētās. Jaunās režisores un pagājušās sezonas teātra balvas Gada spilgtākā debija ieguvējas Ineses Mičules iestudējums ir veltījums visiem, kas ir, bija un vienmēr būs jauni!
...stāsti man par... viesizrādes Cēsīs, Valmierā un Ventspilī

1984. gadā viņi klausījās itāļus, pīpēja Kosmosu, kavēja skolu un štukoja, kur nopirkt jaunus džinsus. Kā jauns, tikko skolu beidzis cilvēks domāja, juta, mīlēja, meklēja sevi pieaugušo pasaulē astoņdesmito gadu Rīgā? Ko par tālaika jauniešiem var izstāstīt šodien, pēc 25 gadiem?

Tā nebūs moralizēšana vai maskarāde par aizgājušo laikmetu, jo izrādi ir veidojuši cilvēki, kam pašiem tikko pāri divdesmit un kas meklē atbildi uz jautājumu - kādu es iedomājos savu nākotni?

Izrādes centrā ir jaunieši, kas aizraujas ar mūziku, kopā spēlē vienā grupā, klausās plates un tiekas mēģinājumos, kur arī norisinās viņu dzīves centrālie notikumi. Izrādē ir maz teksta, atstājot vietu niansēm - raksturi un attiecības perfekti atklājas dziesmās un aktieru dzīvājā saspēle, kas laikrakstam Diena ļāva nodēvēt izrādi par "mazu aktierspēles brīnumu".

...stāsti man par... ir gaišs un cerību pilns stāsts gan par 80. gadu Latvijas jauniešiem, gan par ikvienu divdesmitgadnieku un sajūtām, ko var pārdzīvot tikai šajā vecumā. Izrādē skan daudz mūzikas, ko jaunie aktieri, kas studiju laikā kopīgi muzicēja grupā Zamuts, ar aizrautību spēlē uz kādā Latgales kultūras namā atrastiem autentiskiem septiņdesmito gadu instrumentiem.

...stāsti man par...
20.martā plkst. 19.00 Cēsu 2.pamatskolā
21.martā plkst. 17.00 Valmieras teātrī
23.martā plkst. 19.00 Ventspils teātra namā "Jūras vārti"

Režisore Inese Mičule
Aktieri un līdzautori Inita Dzelme, Ērika Eglija, Kārlis Freimanis, Kristaps Rasims, Gints Andžāns
Scenogrāfs Gints Sippo
Foto Anrijs Požarskis
Izrādes garums 1h 10min

Biļetes var iegadāties:
Cēsīs: "Biļešu paradīzes" kasēs Cēsu Tūrisma Informācijas centrā, Pila laukumā 9. Biļešu cena Ls 3 un 2 (skolēniem, studentiem, pensionāriem)
Valmierā: Valmieras teātra kasēs, cena Ls 5 un Ls 3 (skolēniem, studentiem, pensionāriem)
Ventspilī: teātra namā "Jūras vārti", cena Ls 4 un Ls 3 (skolēniem, studentiem, pensionāriem)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV