Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Tiks demonstrēta pavasara Saulgriežu mistērija “Vadātājs”

Ērika Māldere, 15.03.2010. 08:38

20.martā pl.19.30 Spīķeros Leļļu mākslas muzejā Maskavas ielā 12 un 23.martā pl.20.30 Rīgas Tehniskās Universitātes mazajā zālē Kaļķu ielā 1 notiks procesuālās mākslas izrāde jeb mūzikas, gaismas un kustības mistērija “Vadātājs”.
Tiks demonstrēta pavasara Saulgriežu mistērija “Vadātājs”

“Vadātājs” ir vairāku zināmu mākslinieku darbības saskarsmes rezultātā radusies perfomance, kas katrā izrādē caur improvizāciju pārvēršas jaunā veidolā. Savdabīgā gaismas metamorfoze, tieši astronomiskajam pavasarim - Lielajai dienai atnākot, skatītāju aicina ielūkoties gaismas pasaulē un ikdienas steigā rast mieru, sajust savu būtību, pasaules ritus un likumsakarības, vērojot kustīgus gaismas objektus, dejas teātri un klausoties mūziku, kas rodas mijiedarbībā ar vizuālo priekšnesumu, kurā vārdi ir lieki.

Izrādē piedalās kustību mākslinieki Dzintars Krūmiņš un Simona Orinska, performanču mākslinieks Artis Gulbis, par muzikālajām sajūtām rūpējas grupas „Iļģi” mūziķi Ilga Reizniece un Māris Muktupāvels. Papīra gaismas objektu, kas atdzīvojas kustībā, autori ir grafiķe Ērika Māldere un dizainers Aigars Lenkēvičs, kas pazīstami kā Lampu dizaina darbnīcas gaismas mākslinieki. Izrādē piedalās un tiek izmantotas arī Gitas Straustiņas, Raita Vulfa un Andra Priedīša videoprojekcijas.

Ieejas maksa: 3 – 5 Ls, studentiem atlaides.

20.marta pasākums notiek tieši Pavasara Saulgriežos pl.19.32.

23.marta pasākums notiek Studentu teātra dienu ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV