Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Lelles dodas pie mazuļiem Latgalē

Daina Strelēvica, 30.03.2010. 13:49

Latvijas Leļļu teātris, sadarbībā ar Rietumu Bankas labdarības fondu, ar izrādi ģimenēm ar mazuļiem "Viena maza turku pupa", viesosies - 7.aprīlī Varakļānu un Viļānu kultūras namos, 8.aprīlī Balvu un Viļakas kultūras namos."

Tas ir uzvedums no izrāžu cikla ''Pasaka pasaciņa'', kas domāts pašiem mazākajiem Leļļu teātra skatītājiem (2-3gadi), jo tieši tik mazus bērnus vecāki jau vēlas iepazīstināt ar teātra mākslu un uzvedības kultūru.

Izrādē bērni tiek iesaistīti sarunā par dažādiem notikumiem, dzīvniekiem, priekšmetiem, kas palīdz bērniem gūt vai nostiprināt pirmās zināšanas par tiem.

Pamatā izmantoti trīs stāsti no Vladimira Sutejeva darba ''Kas teica mjau?'', ''Zem sēnītes'' un ''Ābolītis'' motīviem, kas rosinājuši režisori Viju Blūzmu veidot savu skatuves variantu., pieaicinot scenogrāfu Pāvilu Šenhofu, komponistu Ungaru Savicki, dziesmu tekstu autori Dainu Strelēvicu un kustību konsultanti Liliju Lipori.

Izrādes nosaukums ''Viena maza turku pupa'' ir veltījums vienam no bērnības populārākajiem skaitāmpantiem, ko bērni zina paaudžu paaudzēs. Izrādei tapuši arī jauni skaitāmie panti, no kuriem vismaz dažas rindiņas bērniem ir viegli atcerēties izrādes gaitā.

Skatītāji par šo mazuļu izrādi saka :

-"Bijām pirmo reizi teātrī ar dēliņu (2 gadi) - tas bija patiešam brīnišķīgi. PALDIES aktieriem!"

-"Lieliska izrāde arī pašiem mazākajiem! Daudz pārsteigumu, bērniem nepaliek garlaicīgi! Aktieri lieliski! Ļoti mīļa izrāde. Labprāt aiziesim vēlreiz!"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV