Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Jau 14. reizi studentu organizācijas rīko teātra festivālu

Inga Indriksone, 06.04.2010. 16:19

10.aprīlī Rīgas jauniešu un kultūras centu „Laimīte” būs pārņēmusi teātra noskaņa, jo norisināsies jau četrpadsmitais Studenšu un studentu korporāciju Teātra festivāls, kuru organizēs studenšu korporācija Varavīksne.

Plānots, ka šogad Teātra festivālā būs pārstāvētas 23 studentu un 12 studenšu korporācijas, dalībnieku skaists sasniegs 250. Festivāla ietvaros paredzētas 15 pašu iestudētas izrādes par tēmu „Saldie 80tie”. Šajā gadā skatītājiem būs iespējams redzēt, kā tēmu interpretē studentu un studenšu korporāciju radošie kolektīvi tādās izrādēs kā Komunālais blūzs, Olimpiāde, Pelnrušķīte Maskavā, Vai viegli būt jaunam?, Imaginārajā telpā, amorfajā pasaulē, naratīvajā laikā, subkultūras ietekmē uz popkultūru dzīvojošā – Īkšķīte. Bez teātra izrādēm Festivālā uzstāsies arī Studenšu prezidiju konventa un Prezidiju konventa apvienotā tautas deju kopa, kā arī muzicēs studentu korporācijas Fraternitas Imantica grupa.

Lai izvērtētu katra dalībnieka sniegumu, Teātra festivālā žūrijas komisijā aicināti Latvijā pazīstami režisori, aktieri un citas ar teātri un mākslu saistītas personības. Šajā gadā žūrijas sastāvā būs mākslinieks Rihards Pētersons, Talsu Tautas teātra režisore Ziedīte Začeste, režisors Ingmārs Čaklais, mūziķis Goran Gora un tērpu māksliniece Elita Patmalniece. Žūrija izrādes vērtēs šādās nominācijās: 1.vieta izrādei, 2.vieta izrādei, labākais aktieris, labākā aktrise, labākie kostīmi, labākais muzikālais noformējums, labākais skatuves noformējums, labākā režija, labākā horeogrāfija un specbalva. Skatītāji piešķirs šādas nominācijas: labākā izrāde, labākā aktrise un labākais aktieris. 

Labākajai izrādei tiek piešķirta mākslinieces Ramonas Pēkšēnas darinātā ceļojošā balva „Spārni”, kura darināta no zila stikla un simbolizē tiekšanos pēc augstākām mākslām.

Mūs atbalsta un Festivāla balvu fondu veido: Dailes teātris, teātris – klubs Hamlets, teātra klubs – restorāns Austrumu robeža, Rozes bode, grāmatu apgāds Jumava, Latvijas Radio, vintage apģērbu veikals Retrospectro, Valsts Augļkopības Institūts, kinoteātris Cinamon, alus darītava Brālis.

 

Studenšu korporācija Varavīksne ir dibināta 1927.gadā Rīgā. Studenšu korporācija Varavīksne jau kopš 1995.gada ar citu korporāciju atbalstu ik gadus organizē Latvijas studenšu un studentu korporāciju Teātra festivālu. 

Korporācijas ir akadēmiskas, nacionālas un slēgtas mūža organizācijas. Vecākā latviešu studentu korporācija Lettonia (www.lettonia.lv) ir dibināta 1870.gadā Tērbatā, vecākā studenšu korporācija – Daugaviete (www.daugaviete.lv), 1921.gadā Rīgā. Studentu un studenšu korporācijās ir ap 3500 tūkstoši cilvēku visā pasaulē. Mūsu mērķi ir audzināt jaunos studentus (literārajos vakaros, deju un dziedāšanas stundās, korporāciju ikdienas dzīvē) ne tikai kā inteliģentus jauniešus, bet arī kā nākamos dažādu valsts iestāžu, organizāciju un uzņēmumu vadītājus, kuru rokās būs Latvijas valsts nākotne. Informāciju par studentu korporācijām atradīsiet www.pk.lv un informācija par studenšu korporācijām atrodama www.spk.lv.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV