Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Cēsīs notiks Starptautiskais senioru deju festivāls „Kam nav 100, tas var!”

Daiga Janševska, 06.04.2010. 17:21

10.aprīlī plkst.18.00 CATA Kultūras namā notiks Starptautiskais senioru deju festivāls „Kam nav 100, tas var”.
Cēsīs notiks Starptautiskais senioru deju festivāls „Kam nav 100, tas var!”

Pateicoties senioru deju kolektīva „Dzirnas” vadītājas Rutas Paulsones uzņēmībai un entuziasmam, festivāls ir kļuvis par tradīciju senioru deju kolektīviem jau 10 gadu garumā.

Jautrus un spriganus deju soļus izdejos senioru kolektīvi: „Laaberjalg”(Igaunija), „Kalatinis” (Lietuva), „Sidrabdancis” (Sigulda), „Sagša” (Limbaži), „Vērdiņš” (Gulbene), „Sendancis” (Rīga), „Munsturis” (Straupe), „Mudurainis” (Vecpiebalga), „Dzirnas” (Cēsis). 

Būs arī viesi – tautas mūzikas kapela no Šauļiem (Lietuva), Drabešu sākumskolas bērnu deju kolektīvs „Pipariņš” un muzikālu priekšnesumu sniegs Zane Janelsiņa (pie klavierēm Marita Janelsiņa Mazurēviča). Pasākumu vadīs Cēsu novada domes deputāts, Dailes teātra aktieris Juris Žagars.

Par pasākuma moto ir izvēlēts 17.gs. franču aristokrāta galminieka, dumpinieka un spožā salonu varoņa Fransuā de Larošfuko aforisms: „Laime ir izjūtās, nevis lietās. Laime ir iemantot to, ko pats mīl, nevis to, ko par mīlamu atzinuši citi”. 

„Mīlestība pret deju dara „Dzirnu” dejotājus un mani laimīgus”, atzīst festivāla organizatore un senioru deju kolektīva „Dzirnas „ vadītāja Ruta Paulsone.

 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV