Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Izrāde "Tētis" palielina Latvijas eksportu

Ilze Salna, 07.04.2010. 13:04

Izrāžu apvienība "PANNA" paplašina darbību - 2010.gada aprīļa beigās izrāde "Tētis" Jura Rijnieka režijā ar lietuviešu komiķiem Ramūnu Rodoku un Dariusu Petkēviču tiks piedāvāta arī Lietuvas skatītājiem. "Tēta" pirmizrāde Viļņā notiks 21.aprīlī.

Lai komiski nopietnā veidā atgādinātu arī Lietuvas tētiem, cik svarīga loma bērna audzināšanā ir tēvam, 21. un 26.aprīlī Viļņā notiks islandiešu autora B.H.Torsona stand-up žanra lugas "Tētis" pirmizrāde. To ar diviem slaveniem Lietuvas komiķiem Ramūnu Rudoku (Ramūnas Rudokas) un Dariusu Petkēviču (Darius Petkevičius) iestudē režisors Juris Rijnieks.

Juris Rijnieks: "Mēs esam pieraduši, ka Lietuvas šovbiznesa pārstāvji aktīvi strādā Latvijā, kamēr latviešu skatuves projektu Lietuvā ir salīdzinoši maz. Šis ir "Pannas" pieteikums dalībai Lietuvas izklaides pasākumu tirgū. Mums ir pozitīva pieredze stand-up izrāžu producēšanā Latvijā. Jau vairāk nekā gadu "Tētis" dzīvo un Rīgas un citu Latvijas pilsētu skatuvēm, kopā nospēlētas pāri par 40 izrādēm, un tas ir daudz. Arī par jauno izrādi "Tāda es esmu" ar Zani Daudziņu galvenajā lomā skatītāju interese ir milzīga. Tas sniedz mums pārliecību, ka darām pareizi un varam droši paplašināt savu darbību arī ārpus Latvijas." Iespējams, pirmajai izrādei sekos arī "Tāda es esmu" Lietuvas variants un citi Latvijā radīti projekti.

Ramūnas Rudokas - lietuviešu teātra un kino aktieris, filmējies Lietuvā ("Zero" un "Zero II"), Lielbritānijā, Krievijā, spēlējis lomas vairākās slavenā lietuviešu režisora Eimunta Ņekrošus izrādēs. Viņa radošajā biogrāfijā ir arī Rūda loma R.Blaumaņa "Skroderdienās Silmačos" Lietuvas Valsts jaunatnes teātrī, bet šobrīd īpašu popularitāti un komiķa slavu Ramūns ieguvis, vadot TV šovus un parodējot politiķus. "Es esmu piedzīvojumu meklētājs. Abām savām meitām, iespējams, esmu vairāk bijis tētis no attāluma. Tāpēc ar izrādi es arī pats mācos, ko tas nozīmē - būt par labu tēvu".

Darius Petkevičius ir Panevežas J.Miltinis teātra un "Domino" teātra aktieris, filmējies vairākās filmās un TV seriālos, šobrīd Lietuvas skatītājiem labi zināms kā viens no "Striptīza ērgļu" varoņiem. Dariusam ir 36 gadi un divi bērni: "Manam dēlam ir seši gadi, meitai - četri, tātad mana tēva lomas pieredze ir desmit gadus ilga. Es esmu tēvs, kas vienmēr cenšas būs kontaktā ar saviem bērniem, jo būt par tēvu - tas ir ļoti nopietni. Tomēr viss, kas ir nopietns, var kļūt arī ļoti smieklīgs, un tieši tāda būs mūsu izrāde."

"Tēta" pirmizrāde Viļņā - 21.aprīlī plkst.19.00 klubā "New York"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV