Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšanā gaidāmas kaislīgas džeza variācijas

Mairita Brice, 07.04.2010. 16:58

15.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšanas koncertā 16.aprīlī pl.17.00 Rīgas Dzelzceļa stacijā ikvienu interesentu ar džeza variācijām dejā un mūzikā iepriecinās Klaipēdas Valsts muzikālā teātra baleta dejotāji un džeza grupa “Old City”.
Starptautiskā Baltijas baleta festivāla atklāšanā gaidāmas kaislīgas džeza variācijas

 

Festivāla atklāšanas koncertā Klaipēdas Valsts muzikālā teātra baletdejotāji uzstāsies ar džeza kompozīcijām, kuru horeogrāfijas autore ir Dollija Henrija. Dollijas Henrijas 25 gadus ilgā dejotājas, horeogrāfes un režisores karjera nodrošinājusi viņai respektablu vietu Lielbritānijas mākslas vidē. Viņa ir viena no ievērojamākajām Lielbritānijas džeza un teātra dejas interpretēm. Atklāšanas koncerts būs jo īpašs tādēļ, ka Dollijas Henrijas novatoriskais un īpatnējais stils piedāvā tik spēcīgu enerģiju un kaisli, kāda reti sastopamas izklaides industrijā. Deju kompozīcijas tiks izdejotas Pola Dženkinsa mūzikas pavadījumā. 

Jāatgādina, ka Klaipēdas Valsts muzikālā teātra baleta trupas dejotāji bijuši dalībnieki un viesi vairākās Baltijas baleta festivāla programmās iepriekšējos gados. Teātra baleta trupa ir atpazīstama tās spēcīgā un vispusīgā snieguma dēļ.

Kopumā 15.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls šogad piedāvās 12 deju izrādes un koncertus Rīgā, Ventspilī, Preiļos, Madonā, Talsos, Kandavā, Ogrē un Valmierā.

Biļetes uz festivāla pasākumiem var iegādāties „Biļešu paradīzes, „Biļešu servisa” un  LNO kasēs kā arī pasākumu norises vietās. Biļešu cena: Ls 5 – 32.

Festivāla atbalstītāji: Rīgas Brīvosta, “Latvijas Mobilais telefons”, “Kolonna”, t/c “Origo”, a/s “Latvijas dzelzceļš”, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Francijas kultūras centrs, ASV Informācijas centrs, Tria Robit , Live Riga.

www.ballet-festival.lv

Starptautiskā Baltijas baleta festivāls ir viens no visnozīmīgākajiem kultūras notikumiem Latvijā un vienīgais, kas jau 15 gadus Latvijas publiku konsekventi iepazīstina ar pasaules izcilākajām baleta, mūsdienu deju trupām un solistiem. Festivāls koncentrētā veidā katru gadu aprīlī Rīgā un citās Latvijas pilsētās piedāvā baleta un laikmetīgās dejas mākslu visplašākajā stilu, izteiksmes veidu un žanru spektrā.

 

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV