Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Latvijas Universitātes Studentu teātris saņem goda titulu „Gada izrāde 2009”

Latvijas Universitātes Preses centrs, 12.04.2010. 14:39

10.aprīlī Dailes teātra Mazajā zālē starp finālskatei izvirzītajām vienpadsmit labākajām izrādēm par Latvijas amatierteātru „Gada izrādi 2009” eksperti atzina Latvijas Universitātes Studentu teātra iestudējumu – Antonio Buero Valjeho drāmu „Liesmojošā tumsa".
Latvijas Universitātes Studentu teātris saņem goda titulu „Gada izrāde 2009”

Teātra zinātniece un viena no finālskates ekspertēm Silvija Geikina pēc apbalvošanas atklāja, ka Latvijas Universitātes (LU) Studentu teātra izrāde vērtējama kā liela režisora uzdrīkstēšanās, jo tā ir „ļoti nopietna un sarežģīta dramaturģija. Tā tiek idejiski labi atrisināta – skatītājam ir skaidra doma par patiesības meklējumiem, par cilvēka ilūzijām un šaubām. Precīzi parādītas tēlu savstarpējās attiecības, ir iedziļināšanās pašā tēlā. Arī no inscenējuma viedokļa luga ir interesanta – piemēram, šūpoles, kas lugas gaitā pārvēršas par trepēm, pa kurām cilvēks tiecas pēc zvaigznēm. Jāuzslavē režisora lieliskā prasme strādāt ar aktieriem.” 

LU Studentu teātra režisors Visvaldis Klintsons: „Bija sajūta, ka mēs esam ļoti labā formā, taču finālskatē vāju izrāžu nav. Tāpēc balva un goda tituls ir negaidīts un ļoti patīkams pārsteigums.”

Lugas „Liesmojošā tumsa” darbība notiek neredzīgo institūtā – vidē, kura īpaši radīta studentu maksimālam komfortam. Ierodoties jaunam studentam, ierastā kārtība tiek izjaukta, atklājas meli un izlikšanās. Darbs ir alegorija, ar kuru autors uzdod jautājumu: vai mūsu sirdis ir atvērtas gaismai?

9. un 10.aprīlī Dailes teātra Mazajā zālē un Kamerzālē interesenti varēja noskatīties labākās amatierteātru izrādes, kas izraudzītas gadskārtējās Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras rīkotās Latvijas amatierteātru iestudējumu „Gada izrāde 2009” skatēs piecos Latvijas reģionos, kurās žūrija noskatījās 54 izrādes. 

 

LU Studentu teātris

LU Studentu teātris dibināts 1946.gadā. Režisors Visvaldis Klintsons, kas ir Ārija Geikina un Anša Rūtentāla skolnieks, Studentu teātri vada kopš 1993.gada. Viņš iestudējis L.Stumbres „Loto”, V.Vīgantes „Palmas zaļo vienmēr”, A.Strindberga „Jūlijas jaunkundze”, A.Vampilova „Pērnvasar Čulimskā” u.c. Pašlaik Studentu teātrī darbojas 30 LU studentu un absolventu.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV