Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Valmierā notiks III Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls

Elīna Neimane, 13.04.2010. 13:17

16. un 17.aprīlī Valmierā, Valmieras Viestura vidusskolas telpās, notiks III Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls "...un es iešu un iešu!", ko organizē Vidzemes kultūras un mākslas biedrība "Haritas" sadarbībā ar Tautas teātri "Sprīdītis".

Tautas teātra "Sprīdītis" režisors Roberts Segliņš informē, ka festivālā piedalīsies 11 bērnu un jauniešu teātri - Limbažu bērnu un jauniešu centra teātris "Kriksis" (režisore I.Kalniņa), Teātru studija "Spēle" (režisore Z.Začeste), Teātru studija "Spogulis" (režisore I.Bauma), Teātris "Zīļuks" (režisori I.Bērziņa, M.Koristins, L.Stepena), Jūrmalas Valsts ģimnāzijas teātris (režisore D.Umbraško), dienas aprūpes centra "Cerību ligzda" teātra grupa (režisore A.Treimane), pamatskolas "Rīdze" interešu izglītības programmas teātra studija "Mēs" (režisore L.Smildziņa), Rīgas Franču liceja teātris (režisore V.Līce), Dobeles BJC teātris "Pitons", Valmieras pamatskolas skatuves runas pulciņš (režisore A.Ziņģīte) un Valmieras Viestura vidusskolas teātris "Sprīdītis" (režisori R.Segliņš un I.Ramute). Teātru festivāla laikā notiks arī improvizācijas spēles un teātru sporta nodarbība, kā arī dramaturģijas seminārs režisoriem un lugu autoriem.

Vidzemes kultūras un mākslas biedrības "Haritas" valdes priekšsēdētāja Solveiga Boicova: "Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivālā "...un es iešu un iešu!" visas izrādes vērtēs profesionāla žūrija, labākajam kolektīvam piešķirot speciālu "Sprīdīša" balvu. Izrādes vērtēs arī bērnu žūrija, kuras sastāvā darbosies pārstāvji no katra bērnu un jauniešu teātra".

Festivāla organizatori īpaši pateicas Valmieras pilsētas pašvaldībai par finansiālu atbalstu, bez kura sarežģītajā ekonomiskajā situācijā festivāla norise nebūtu iespējama. Tāpat organizatori saka paldies visam Viestura vidusskolas kolektīvam, kas jau trešo gadu nesavtīgi iegulda savu darbu festivālā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV