Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aprīlī notiks studentu konkurss Red Bull Doodle Art

Linda Sietiņa, 14.04.2010. 10:58

Kas ir teicis, ka ķēpājumi no pierakstu klades malām nevar kļūt par atzītu mākslas darbu? No 13. aprīļa līdz 1. maijam Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās Universitātes un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes pasniedzējiem jāuzmanās, lai padarītu savas lekcijas maksimāli interesantas. Citādi tieši viņu „priekšnesumu” laikā studenti piedalīsies Red Bull Doodle Art – lekciju mākslas darbu konkursā. Tajā tiks vērtēti zīmējumi, kas tapuši mācību laikā. Latvijas žūrijā būs māksliniece un dizainere Elita Patmalniece, žurnālists Ernests Kļaviņš no AS „Cits medijs”, viens no Baltijas komiksu žurnāla „kuš!” māksliniekiem Mārtiņš Zutis, Latvijas Universitātes pasniedzēja  Diāna Janele un graffiti mākslinieks Kiwie.
Aprīlī notiks studentu konkurss Red Bull Doodle Art

Elita Patmalniece, māksliniece: „Interesanti, ko studenti tagad zīmē uz tām lapu malām? Es savā laikā zīmēju princeses, plikas sievietes – principā visu ko, jo lekciju laikā tapušie darbi ir brīvs domu lidojums, cilvēks nedomājot kaut ko zīmē. Nezinu, vai manu tagadējo stilu tajos zīmējumos varētu saskatīt, bet pamata uztvere, kā es redzu cilvēku iespējams arī palikusi tā pati. Vēl mani interesē, ar kādiem izteiksmes līdzekļiem studenti zīmēs. Droši vien tās būs pildspalvas vai flomīši, ne zīmuļi.”

Red Bull Doodle Art jau noticis vairākās pasaules valstīs: Čehijā, Slovākijā, Peru, Trinidadā un Tobago, Bolīvijā, Spānijā un citur. 

Konkursa noteikumi ir pavisam vienkārši:

1.No 13. aprīļa tūkstošiem Red Bull Doodle Art piezīmju bloku lapu aizceļos uz visām minēto universitāšu fakultātēm, 

2.Students savā fakultātē paņem vienu vai vairākas Red Bull Doodle Art piezīmju bloka lapas vai izmanto savus pierakstus un sagaida „interesantāko” lekciju,

3.Jaunais mākslinieks uzzīmē, ko vien vēlas, un līdz 1. maijam iemet konkursa kastē, kas atrodas viņa fakultātē. 

Pirmajās maija dienās žūrija izvērtēs visus iesniegtos darbus, un jau no nedēļas vidus  www.redbull.lv varēs uzzināt, kuri zīmējumi iekļuvuši konkursa pusfinālā. Tikai puse no pusfinālistu darbiem aizceļos līdz Galerija Centrs, kur no 10. līdz 16. maijam būs apskatāmi finālistu darbi. Ceturtdien, 13. maijā, turpat notiks arī uzvarētāju apbalvošana. Pirmās vietas ieguvējam dāvanu karte lidojumam 150 Ls vērtībā, otrās un trešās vietas ieguvējiem – balvas no veikala Bang Bang.

50 Galerijas Centrs simpātijas saņems Galactico Privilēģiju kartes, ko īpaši izdevīgi būs izmantot „Klientu dienās” Galerijas Centrs veikalos. 

Vairāk informācijas: www.galerijacentrs.lv

Vairāk par konkursu uzzini: www.redbull.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV