Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Nedēļas nogalē viesizrādes Rīgā sniegs Gīsenas teātra institūts

Zane Estere Gruntmane, 15.04.2010. 14:27

Šo piektdien un sestdien, 16. un 17. aprīlī, plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī ikviens interesents aicināts apmeklēt prestižā Gīsenas teātra institūta studentu izrādes “Who can i be now?” un “Aļaska”.
Nedēļas nogalē viesizrādes Rīgā sniegs Gīsenas teātra institūts

Gīsenas Teātra institūts (Justus Liebig Universitaet Giessen) iemantojis starptautisku slavu ar savu novatorisko mācību stilu, ko bieži dēvē par Gīsenas skolu. Gīsenē, kur uzsāktie eksperimenti ar laikmetīgo teātri neatkārtojamā veidā apvienojuši teoriju un praksi, pirmos soļus uzsākušas gan performanču grupas She She Pop, Gob Squad, Rimini Protokoll un showcase beat le mot, gan tādi autori kā Renē Polešs, Tims Štafels un Morics Rinke.

“Who Can I Be Now?” analizē personības un skatuves tēla attiecības. Izmantojot dokumentālus materiālus no pazīstamu mākslinieku (Deivids Bovijs, Madonna uc.) intervijām, izrāde spēlējas ar attēliem, kas, atrauti no paša skatuves tēla un cirkulē masu medijos arī tad, kad tēls pats vairs neeksistē. Izrādes “Aļaska” pamatā ir jautājums par grupas kā vienota ķermeņa funkcionalitāti. Kas ir grupa vai komanda? Kurš ir stiprākais, un vai vājākais ir jāaizstāv? 

Par izrādēm raksta vācu laikraksta Manheimer Morgen kritiķi: 

„Ar saliektām kājām deviņdesmit grādu leņķī, mākslinieki sastingst pozā, līdz viņu ķermeņi sāk trīcēt, lūpas saspringst un parādās sviedru lāses. Kurā brīdī cilvēks vairs nespēj, kad ir sasniegta spēju pēdējā robeža? Tumsa, stroboskopa gaisma, un četri ķermeņi pulsējošā gaismā, uz priekšu un atpakaļ. Atkal gaisma un beidzot saspringums noplok skatītāju aplausos,” par izrādi Aļaska raksta Nora Abdela (Nora Abdel).

Ulrihs Cīgls (Ulrich Ziegl) par izrādi Who Can I Be Now?: „Izrāde ir mēģinājums dekonstruēt mums visiem pazīstamus un slavenus publiskus tēlus. Tērpi, grimms, skatuves uznāciens un gatavošanās koncertam. Paliek tikai viens jautājums: kas tu esi, kad atnāc mājās?”

 

Foto: http://unitedintimacy.lv/index.php?1&13&view=cat-browse&categid=50

Izrādes: 16. aprīlī plkst. 19:00 „Who Can I Be Now?” 

17. aprīlī plkst. 19:00 „Aļaska”

Vieta: Ģertrūdes ielas teātris

Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA (K.Barona 31a)

Biļešu cena: 5 LVL, skolēniem studentiem, pensionāriem - 3 LVL

Visi topošie teātra profesionāļi, nākot uz izrādi grupās pa 3; 5 un vairāk cilvēku (uzrādot studentu apliecību), uz izrādi tiek aicināti par ļoti draudzīgu cenu – 1 LVL.*, biļetes iepriekš rezervējot pa e-pastu: maija [at] unitedintimacy.lv 

Informācija: www.unitedintimacy.lv, info [at] unitedintimacy.lv

Rīko: Teātris United Intimacy

Viesizrāžu norisi finansiāli atbalsta Hessische Theaterakademie (Vācija). Sadarbības partneri: Latvijas Jaunā teātra institūts, radošā apvienība Nomadi, Map Latvia. Informatīvi atbalsta: Kultūras Forums, Radio Naba, Laikraksts Diena, Easyget, Pastaiga, Valters un Rapa, Satori.lv, www.draugiem.lv.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV