Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

„Dirty Deal Teatro” šogad sezonu nebeigs

Krista Jansone, 16.04.2010. 09:31

Neatkarīgajā teātrī „Dirty Deal Teatro” šobrīd tiek gatavotas piecas jaunas izrādes. Jau kādu laiciņu pie saviem jaunākajiem projektiem strādā  Elmārs Seņkovs, Jurijs Djakonovs  un Andrejs Polozkovs. Cikla  „Lobotomijas spēlītes” ietvaros radošus  skatuves mākslas risinājumus meklēs  Valters Sīlis un Ģirts Šolis (Umka.lv).  Vasarai sākoties „Dirty Deal Teatro” ļausies virknei teatrālu eksperimentu, tiks rīkotas gan vietēja mēroga, gan starptautiskas radošās darbnīcas.  Darāmā ir daudz- tāpēc „Dirty Deal Teatro” radošā padome ir pieņēmusi lēmumu- šogad teātra  sezonu nebeigt- izrādes, performances un citas aktivitātes, Spīķeru kvartālā turpināsies visu vasaru.
„Dirty Deal Teatro” šogad sezonu nebeigs

Jau 5.maijā pirmizrādi piedzīvos Elmāra Seņkova režisētā monoizrāde „Bikts” tās dramaturģisko materiālu veidojuši Latvijas Kultūras akadēmijas jaunie dramaturgi-Klāvs Knuts Sukurs, Rasa Bugavičute, Jānis Balodis, Toms Auniņš. Izrādes scenogrāfiju veidojis mākslinieks Reinis Dzudzilo.  Tā pēta noslēpumu tematiku. „Kāpēc mēs melojam citiem un arī sev?” „Vai esi gana drosmīgs, lai pats sev atbildētu uz šo jautājumu..?” Ielūkosimies četru Jurija Djanonova atveidoto tēlu „grēksūdzēs”.

Jurijs Djakonovs, kurš iepriekš „Dirty Deal Teatro” atveidojis lomas arī izrādēs „Mitjas mīlestība” un „Klusā daba”, debitēs arī kā režisors, pirmizrāde tiek plānota jūnijā
   
Pie jaunas iestudējuma strādā arī režisors Andrejs Polozkovs- arī šī projekta pirmizrāde paredzēta jūnijā.

Šovasar tiks  uzsākts izrāžu cikls „Lobotomijas spēlītes”. Cikla ietvaros tiks radītās izrādes tiks veidotas neizmantojot iepriekš sagatavotu dramaturģisko materiālu. „Lobotomijas spēlīšu” projekts ir atvērta telpa trakiem eksperimentiem, tā  ietvaros režisori un viņu radošās grupas meklēs un izmēģinās jaunas izteiksmes formas un līdzekļus-  Ģirts Šolis gatavosies lietai  „Nr. 669LV-UM75k” savukārt Valters Sīlis šķetinās pārdabisku parādību tīklus izrādē „Hipnotizē mani”.

Informācija par „Dirty Deal Teatro” aktivitātēm atrodama www.dirtydeal.lv/teatro

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV