Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Vai beidzot sāks filmēt Džeka Keruaka „Ceļā“?

kinokino.lv, 19.04.2010. 12:01

Režisors Frānsiss Fords Kopola iegādājās rakstnieka Džeka Keruaka populārās grāmatas „Ceļā” ekranizācijas tiesības jau pagājušā gadsimta septiņdesmitajos, un jau kopš tā laika viņš mēģinājis grāmatu pārvērst filmā, tomēr līdz šim projekts būtiski uz priekšu pavirzījies nav.
Vai beidzot sāks filmēt Džeka Keruaka „Ceļā“?

 

Taču tagad, kā ziņo Production Weekly, ir jaunumi šī ilgi gaidītā darba sakarā. Grāmatas ekranizācija esot tuvu uzņemšanai. Jau 2005.gadā Frānsiss Fords Kopola šim darbam nolīga filmas “Motociklista dienasgrāmatas” režisoru Valteru Sallesu un scenāristu Hosē Riveru, taču kopš tā laika citi būtiski jaunumi neparādījās. Tika arī baumots par aktiera Sema Reilija (“Kontrole”) piedalīšanos.

Jaunākās ziņas ietver arī to, ka filmēšanos Dīna Moriartija lomā tagad pārrunā gaidāmā zinātniskās fantastikas grāvēja “Tron: Legacy” zvaigzne Garets Hedlunds.Production Weekly ziņo arī to, ka filmēšana varētu sākties šovasar. Nekas vairāk gan pagaidām nav zināms.

Cerams, ka projekts tiešām virzīsies uz priekšu, un Kopola (režisora un/vai producenta lomā) savu ilgi loloto sapni realizēs. Ziņosim par jaunumiem!

Īsumā par Džeka Keruaka romānu „Ceļā”. Savā laikā noteiktai paaudzei – bītņikiem, „zudušajai paaudzei”, no kuriem vēlāk radās hipiji – šī grāmata bija Bībele. Tur bija cenšanās būt absolūti godīgiem visā un pret visiem, klejošana, alkohols, narkotikas, meklējumi, radošās izpausmes. Romāns „Ceļā” ir autobiogrāfisks. Keruaks raksta to, ko pats un viņa draugi pieredzēja klejojot ar stopiem un autobusiem pa Ameriku un dzīvojot pa bāriem.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV