Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

23.aprīlis - Pasaules Grāmatu diena

Anna Kleinšmite, 22.04.2010. 10:32

Visos grāmatu veikalos "Jānis Roze" no 23. līdz 25.aprīlim "Jāņa Rozes apgāda" grāmatām 15% atlaide.

Aprīlis grāmatu nozarē un radošām profesijām ir ļoti nozīmīgs, jo 23.aprīlī visā pasaulē tiek atzīmēta Grāmatu diena. Tradīcija 23.aprīlī - Svētā Jura vai latviešiem Jurģu dienā - dāvināt saviem mīļajiem grāmatas un rozes līdz mums ir atceļojusi no Spānijas provinces Katalonijas. Tur vēl tagad ir dzīva leģenda par gudro Svēto Juri, kas pārvarēja tumsonīgo māņticību un izglāba princesi no pūķa nagiem. Tai vietā, kur ievainotā pūķa asinis skāra zemi, uzplauka sārta roze.

Kopš tā laika ik gadu 23.aprīlī, pieminot šo varoņdarbu, ļaudis mēdz dāvināt cits citam grāmatas un rozes. Katalonijā šī tradīcija ir ļoti spēcīga, un tāpēc šajā nedēļā tiek pārdota puse no visa gada grāmatu apjoma jeb apmēram 400 000 eksemplāru.

Par godu šim zīmīgajam datumam, grāmatu veikali "Jānis Roze" dāvina iespēju lasītmīļiem no 23. līdz 25.aprīlim iegādāties "Jāņa Rozes apgāda" grāmatas ar 15% atlaidi.

Šāda akcija ir iespēja cilvēkiem tikt pie kārotajām grāmatām ar mazākiem izdevumiem visiem tik grūtajā laikā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV