Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Valmieras pilsētas TDA „Gauja” aicina uz 65 gadu jubilejas koncertiem

Elīna Neimane, 27.04.2010. 16:46

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20. gadadienas svētku programmas ietvaros, svētdien, 2.maijā un pirmdien, 3.maijā plkst. 17 dejas mīļotāji aicināti uz Valmieras Kultūras centru, kur tiks izdejoti TDA „Gauja” 65 gadu jubilejas koncertuzvedumi „Teika par Gauju”.
Valmieras pilsētas TDA „Gauja” aicina uz 65 gadu jubilejas koncertiem

„Katrai upei ir sava teika, savs stāsts. Tā kā mūsu deju kolektīvam dots tik zīmīgs nosaukums, jubilejas koncertos vēlamies skatītājiem ar dejas palīdzību pastāstīt savu īpašo stāstu par Gauju, tādu, kādu mēs paši to redzam un jūtam,” stāsta TDA „Gauja” dejotāji. Koncertuzvedumā skatītājiem būs iespēja redzēt dejotāju iemīļotās dejas, kas raksturos spilgtākās asociācijas un emocijas saistībā ar Valmieras pilsētai cauri plūstošo upi. 

Deju kolektīvs „Gauja” dibināts 1945.gadā, kad kolektīvu vadīja Alīda Timmermane – Kreijere. Tautas deju ansambļa statuss tam tika piešķirts 1965.gadā. Šobrīd kolektīvu vada Vaira Dundure (vidējās paaudzes deju kolektīvs) un Artis Mellups (divas studijas grupas un pamatsastāvs). Tā četros sastāvos dejo apmēram 140 dejotāju. 

Kopš Tautas deju ansambļa titula iegūšanas, „Gauja” piedalījusies un saņēmusi daudz godalgu dažādos konkursos, skatēs un festivālos visā pasaulē - Baltkrievijā, Ukrainā, Igaunijā, Krievijā, Austrijā, Spānijā, Amerikā, Kanādā, Anglijā un citās valstīs, tostarp 1980. gadā „Gaujas” dejotāji piedalījās Maskavas Olimpisko spēļu atklāšanā. Kolektīvs piedalījies arī visos Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos. 

Biļetes uz TDA „Gauja” koncertuzvedumiem iepriekšpārdošanā nopērkamas Valmieras Kultūras centra kasē. Biļešu cena Ls 1,00 – 2,00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV