Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aicina pieteikties vides filmu konkursā un foto-velo orientēšanās sacensībās „Vides taktis”

Maija Demitere, 11.05.2010. 12:02

LU Studentu padome sadarbībā ar Rīgas Skolēnu domi (RSD) izsludina pieteikšanos vides filmu konkursam „Vides taktis”. Piedalīties konkursā tiek aicināti skolēni, klases un studenti, savus pieteikumus iesniedzot no 12.aprīļa līdz 25.maijam. Vides filmu konkursa mērķis ir aktualizēt jauniešu sociālo atbildību, popularizēt videi draudzīgu dzīvesveidu, patriotismu, kā arī interesi par vidi un tās problēmām. Filmu veidošanai aicinām pieteikties komandas ar dalībniekiem vecumā līdz 25 gadiem. Viena komanda var iesniegt vairākas filmas garumā līdz 20 minūtēm (bez formātu ierobežojuma). Filmas izmērs nedrīkst pārsniegt 700 mb.

Piesakiet savu komandu ar uzņemto filmu www.lusp.lv/taktis. CD ar uzņemto filmu, uz kura minēts komandas kapteiņa vārds, uzvārds un kontaktinformācija, jānosūta LU Studentu padomei, Raiņa bulv. 19 – 144, Rīgā, LV - 1568 ar norādi "Konkursam "Vides taktis"". Iesniegtos darbus izskatīs kompetenta žūrija. Filmu izvērtēšanas kritēriji: 1) filmā parādīta vides problēma un tās praktisks risinājums; 2) filmas tapšanā ieguldītā darba apjoms; 3) oriģināla pieeja filmas noformējumam.

Filmu konkursa uzvarētāju paziņošana, apbalvošana un veiksmīgāko īsfilmu demonstrēšana norisināsies 1.jūnijā Andrejsalā, Rīgā  foto-velo orientēšanās sacensībās "Vides taktis". Kļūt par foto-velo orientēšanās dalībniekiem ir aicināti visu vecumu bērni un jaunieši, lai kopīgiem spēkiem aktualizētu vides problēmas un to risinājumus. Komanda jāveido no 6 cilvēkiem ar 1 komandas kapteini, vecāku par 20 gadu. Piesakiet savu komandu www.lusp.lv/taktis! Dalībnieki tiks iedalīti divās vecuma grupās – līdz 16 gadiem (uz grupu nepieciešams 1 pieaugušais) un vecāki par 16 gadiem, lai uzdevumu grūtības pakāpe varētu pielāgot dalībnieku vecumam (attiecīgi 20 km un 25 km distances). Dalībniekiem pašiem papildus jānodrošina sevi ar ķiveri un atstarotājiem. Pārējiem būs iespēja izīrēt divriteni un inventāru par draudzīgām cenām no „Gandrs”.

Veloorientēšanās sacensību ietvaros Andrejsalā tiks veidota plastmasas pudeļu siena, pētīts, cik viegli vai grūti iegūt alternatīvo enerģiju ar divriteņa palīdzību, iespēja vērot papīra gatavošanas procesu un uzzināt, kā top dzeramais ūdens.

Filmu konkursa dalībniekiem no reģionālajām skolām un augstskolām uz apbalvošanu, kā arī dalībai orientēšanās sacensībās, uzrādot „Vides taktis” dalībnieka karti, būs iespēja ierasties, izmantojot AS „Pasažieru vilciens” pakalpojumus. Filmu konkursa uzvarētāju komandas saņems dāvanu kartes ekskursijām starptautiskajā lidostā „Rīga”, Saules muzejā, Brīvdabas muzejā, Dabas muzejā, Ugunsdzēsības muzejā, Minhauzena muzejā, kā arī komandu spēlēm peintbola klubā "Bušas". Savukārt veiksmīgākās foto-velo orientēšanās sacensību komandas saņems iespēju doties kruīzā pa Baltijas jūru ar Tallink prāmi, dāvanas no Latvijas Valsts mežiem, galerijas Istaba, Rīga Mākslas telpas, Teātra observatorijas, ekskursiju pa Latvijas alus darītavām un ielūgumus uz Skaņu mežu, Saulkrastu Jazz festivālu. Visiem dalībniekiem tiks dāvināti t-krekli ar "Vides taktis" simboliku un pasniegtas balvas no "Red Bull" un „CCHellenic”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV