Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Muzeju naktī Jūrmalas pilsētas muzejā būs skatāma izrāde "Liela brēka, maza vilna"

Inga Sarma, 11.05.2010. 13:05

Pēc četru gadu pārtraukuma Jūrmalas pilsētas muzejā atgriezīsies Viljams Šekspīrs, priecējot visus skatītājus ar dzīvespriecīgajiem un jautrajiem varoņiem lugā "Liela brēka, maza vilna", ko varēs skatīt 15.maijā plkst. 24.00 starptautiskās akcijas Muzeju nakts ietvaros.

Lugu iestudējis Jūrmalas Valsts ģimnāzijas teātris Daces Umbraško vadībā. Ģimnāzijas teātra cienītāji un Muzeju nakts pasākumu apmeklētāji, droši vien, atceras divas lieliskas izrādes, kas aizrāva ar dzirkstošu asprātību un jaunības enerģiju - "Sapnis vasaras naktī" (2005.g.) un "Divpadsmitā nakts" ( 2006.g.). Elfi un seno Atēnu iedzīvotāji režisores iecerē bija pārcēlušies uz Rīgas Jūrmalu 1920. gados, bet "Divpadsmitās nakts" varoņi pārdzīvoja savas likstas un kaislības hipiju laikos. Šogad brēkas taisīšana un vilnas plucināšana norisināsies 1950. gados. Lai radītu 20.gadsimta vidus atmosfēru un ļautu to labāk iztēloties un izprast, talkā ņemti muzeja tērpu teātra kolekcijas tērpi, dažādi priekšmeti no muzeja krājuma un, protams, neiztiks arī bez tā laika raksturīgās mūzikas un dejām.

Starptautiskā akcija Muzeju nakts kā ikkatru gadu, aicina apmeklētājus iepazīt muzeju darbības dažādās izpausmes citādā, ikdienā neierastā veidā. Latvijā šis pasākums šogad noritēs ar devīzi "Par tīru pasauli", ar pasauli saprotot ne vien dabu un telpu mums apkārt, bet arī cilvēcisko attiecību vidi. Reizēm šo vidi posta tīši nodarījumi, citreiz - ļoti liela brēka par pavisam mazu vilnu… Tas, ka Šekspīra varoņi atkal pārcēlušies mums tuvākā laikmetā - 20. gadsimtā, skaidrojams ļoti vienkārši - nodevība un viltus ir gluži tās pašas postošās kaislības kā sešpadsmitajā, tā divdesmitajā un, protams, arī divdesmit pirmajā gadsimtā… Tāpat kā mīlestība un draudzība nezaudē savu vērtību nevienā laikmetā un palīdz pārvarēt visus šķēršļus un grūtības, lai šajā pasaulē mēs justos laimīgi.

Gaidīsim visus Šekspīra, teātra un muzeja cienītājus Jūrmalas pilsētas muzejā 15.maijā pusnaktī!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV