Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Tuvojas laikmetīgās dejas festivāls „Laiks dejot 2010”

Madara Daudze, 12.05.2010. 13:41

Jūnija sākumā Olga Žitluhina un Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija  aicina uz laikmetīgās dejas festivālu „Laiks dejot”. Festivāls kā ierasts norisināsies Dailes teātrī un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, bet kā vēl nebijusi vieta šogad būs peldošā galerija Noass AB Dambī, kurā trīs vakarus burvīgā atmosfērā būs vērojamas pārsteidzošs multimediāls projekts, kurā izmantoti sasaldēti apģērbi.
Tuvojas laikmetīgās dejas festivāls „Laiks dejot 2010”

Festivāla uzsvars šogad būs vīrieši uz skatuves, un jau 4. jūnijā pl. 19.00 Dailes teātra Mazajā zālē festivālu atklās izrāde “Heroes” Josi Berga un  Odeda Grafa (Izraēla) izpildījumā , kas ir stāsts par diviem vīriešiem, kuri cenšas būt varoņi. Pēc tam skatītāji aicināti doties uz peldošo galeriju Noass, kur no pl. 21.30 varēs vērot multimediālu vides projektu mākslinieka Ērika Mutela (Francija) un Latvijas dejotāju izpildījumā.
   
Sestdien, 5. jūnijā, Dailes teātra Mazajā zālē pl. 19.00 būs vērojami vairāki dejas solo un duets  dejotāju Dmitrija Gaitjukēviča un Valērija Oļehno izpildījumā, kā arī Keneta Flaka (Norvēģija/ Zviedrija) izrāde “God Studies #3”. Pēc tam peldošā galerija Noass pl. 21.30 gaidīs skatītājus vērot dejas improvizāciju Ērika Mutela instalācijā un Rūtas Nordmanes (Latvija) dejas filmu “Ābolu vīrs”.
   
Svētdien, 6. jūnijā, Dailes teātra Mazajā zālē pl. 19.00 būs iespēja noskatīties Olgas Žitluhinas kompānijas izrādi “Piecērt 735”, kā arī Frančesko Skaveta (Itālija) dejas izrādi “Solo”. Pl. 22.00 peldošajā galerijā Noass būs skatāma Aleksandra Pepeļajeva (Krievija) solo uzstāšanās un Ērika Mutela projekta noslēguma izrāde-akcija “Disposal”.
   
Savukārt, pirmdien, 7. jūnijā, Dailes teātra Mazajā zālē pl. 19.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas studenti, kas deju Olgas Žitluhinas vadībā apgūst jau trešo gadu, aicina noskatīties savus kompozīcijas darbus.
   
Turpinot tradīciju, arī šogad festivāls "Laiks dejot" piedāvās dažādas laikmetīgās dejas  meistarklases Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, ko pasniegs festivāla viesi un dalībnieki. Piedalīties meistarklasēs aicināti gan iesācēji, gan tie, kuriem jau ir iepriekšēja dejotāja pieredze, jo meistarklases notiks divos līmeņos, no kuriem katrs varēs izvēlēties sev piemērotāko. Pieteikties meistarklasēm iespējams līdz 31. maijam, aizpildot anketu www.dance.lv, kur var iepazīties  ar pilnu festivāla programmu un informāciju par meistarklasēm.

Kopš 1998. gada “Laiks dejot” kļuvis par zīmolu regulāriem laikmetīgās dejas vakariem visa gada garumā, savukārt, jūnijs jau piekto gadu kļuvis par laiku, kad pašmāju dejotāji, ārzemju viesi, un laikmetīgās dejas interesenti satiekas festivāla ietvaros izrādēs, meistarklasēs, diskusijās. Festivāla koncepcijas autore, direktore un dibinātāja ir Olga Žitluhina. Pēc viņas iniciatīvas 1999. gadā Latvijas Kultūras akadēmijā atvērta Modernās dejas horeogrāfijas apakšprogramma.

Biļetes: Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, cena Ls 3–7; iespējams iegādāties gan dienas kartes, gan festivāla kartes, kas sniedz iespēju apmeklēt visas festivāla izrādes un meistarklases. Sīkāka informācija – www.dance.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV