Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Top jauna komēdija „Tas trakais Bellaccord šovs”

Maija Tālberga, 12.05.2010. 14:54

Turpinot pirms sešiem gadiem iesākto tradīciju, arī šovasar „Muzikālais teātris 7” pie skatītājiem dosies ar jaunu, krāsainu un skanīgu muzikālu izrādi - Voldemāra Šoriņa sarakstīto un režisēto komēdiju „Tas trakais Bellaccord šovs”, kuru muzikāli papildinās visiem labi zināmas un līdzi dziedamas Alfrēda Vintera, brāļu Laivinieku un citas izgājušā gadsimta 30.gados populāras dziesmas Ata Auzāna aranžējumā. 
Top jauna komēdija „Tas trakais Bellaccord šovs”

Izrādes autors, sniedzot nelielu ieskatu topošajā komēdijā, stāsta: „Laikā, kad TV šovi kļuvuši par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu, kad cilvēks, kurš pabijis TV ekrānā, kļūst par zvaigzni neatkarīgi no savām patiesajām spējām, televīzijas kanāls TV-4 izsludina kārtējo dziedāšanas pasākumu koriem - BELLACCORD ŠOVU. Arī kāda pagasta kultūras centra vadība, vietējās Domes bikstīta, nolemj, ka dalība izsludinātajā šovā ir vitāli svarīga. Tas nekas, ka īsti nav - kas dzied. Jautājumi tiek risināti, izraisot negaidītas kaislības vietējo iedzīvotāju vidū, jo katram ir savas intereses, kuras viņi alkst atrisināt, nokļūstot TV ekrānā: daudzbērnu māte Džūlija cer sakārtot savu triju dēlu precību lietas, Domes priekšsēdētājs cer iegūt lielāku atbalstu gaidāmajās vēlēšanās, noīrētie koristi cer uz labu materiālo pabalstu, vietējais diriģents - atmaskot šī pasākuma bezjēdzību... Skanot tautā iemīļotām un visiem labi zināmām dziesmām („Še kur līgo priežu meži”, „Gaujas laivinieks”, „Pie dzintara jūras”, “Neskumsti, meitenīt” un daudzām citām), veidojas jautrs, aizrautīgs un krāsains attiecību karuselis, kura fonā izrādes varoņi gan iemīlas, gan šķiras, gan atbalsta, gan nodod viens otru. Likmes ir augstas un tādēļ lietā tiek likti visi līdzekļi...”

Jauniestudējuma lomās neierastā veidolā iejutīsies Atis Auzāns un Oranžais koris,  kolorītā komiķe Jolanda Suvorova un Riču trio, grupas „Iedomu spārni” soliste Ieva Zēģele,  kā arī populāri aktieri Jānis Paukštello, Mirdza Martinsone, Artis Robežnieks, Akvelīna Līvmane, Jānis Skanis un Mārtiņš Brūveris. Izrādes scenogrāfija uzticēta Jānim Jansonam, bet par horeogrāfiju gādās Alberts Kivlenieks.
 
Muzikālās komēdijas pirmizrāde tradicionāli notiks Saulkrastu estrādē - 23. jūlijā. Pēc tam „Muzikālais teātris 7” viesosies Līvānos (24.jūlijā), Jelgavā (30.jūlijā), Tukumā (31.jūlijā), Valmierā (6.augustā), Madonā (7.augustā), Rīgā, Mežaparka Zaļajā teātrī (13.augustā), Aizkrauklē (20.augustā), bet izrāžu tūres noslēgums, kā ierasts, notiks Kuldīgā (21.augustā). Biļetes iepriekšpārdošanā jau nopērkamas „Biļešu paradīze” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv.

„Muzikālais teātris 7” brīvdabas izrādes iestudē kopš 2005. gada vasaras. Iepriekšējo gadu darbi - „Vella kalpi”, „Robinsona dārgumi”, „Dāvana mūsdienu sievietei”, „Vienas vasaras ministrs” un „Septītās debesis” kopā pulcējušas vairāk nekā 200 tūkstošus skatītāju visā valstī, padarot teātri par nozīmīgāko profesionālo brīvdabas izrāžu iestudētāju Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV