Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Latvijas Universitātes Studentu teātris rādīs „Gada izrādi 2009”

Latvijas Universitātes Preses centrs, 27.05.2010. 10:49

31.maijā un 1.jūnijā plkst. 19 Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes zālē (Kr.Valdemāra ielā 48, 3.stāvā) Latvijas Universitātes Studentu teātris piedāvā iespēju noskatīties Antonio Buero Valjeho drāmu „Liesmojošā tumsa”, kas ir atzīta par 2009.gada labāko Latvijas amatierteātru izrādi.
Latvijas Universitātes Studentu teātris rādīs „Gada izrādi 2009”

Teātra zinātniece Silvija Geikina atzinusi, ka Latvijas Universitātes Studentu teātra izrāde vērtējama kā liela režisora uzdrīkstēšanās, jo tā ir „ļoti nopietna un sarežģīta dramaturģija, kas tiek idejiski labi atrisināta – skatītājam ir skaidra doma par patiesības meklējumiem, par cilvēka ilūzijām un šaubām. Precīzi parādītas tēlu savstarpējās attiecības, ir iedziļināšanās pašā tēlā.”

Lugas darbība notiek neredzīgo institūtā – vidē, kura īpaši radīta studentu maksimālam komfortam. Ierodoties jaunam studentam, ierastā kārtība tiek izjaukta, atklājas meli un izlikšanās. Darbs ir alegorija, ar kuru autors uzdod jautājumu: vai mūsu sirdis ir atvērtas gaismai?

Režisors: Visvaldis Klintsons

Lomās: Zane Āboliņa, Uldis Burkevics, Signe Gravleja, Kaspars Kotāns, Kārlis Krišāns, Andrējs Krūmiņš, Linda Linde, Astra Plivča, Rauls Putniņš, Ilmārs Rikmanis, Agnese Tabore, Viktorija Urbāne, Lāsma Vekmane, Dzintars Vītoliņš.

Tehniskais direktors: Andrējs Krūmiņš.

Ieeja par ziedojumiem.

Par Latvijas Universitātes Studentu teātri

Latvijas Universitātes Studentu teātris dibināts 1946.gadā. Režisors Visvaldis Klintsons, kas ir Ārija Geikina un Anša Rūtentāla skolnieks, Studentu teātri vada kopš 1993.gada. Viņš iestudējis L.Stumbres „Loto”, V.Vīgantes „Palmas zaļo vienmēr”, A.Strindberga „Jūlijas jaunkundze”, A.Vampilova „Pērnvasar Čulimskā” u.c. Pašlaik Studentu teātrī darbojas 30 Latvijas Unieversitātes studentu un absolventu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV