Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

„Dirty Deal Teatro” rīko festivālu „Dirty Drama 2”

Krista Jansone, 29.05.2010. 13:10

Laikmetīgās mākslas festivāls „Dirty Drama 2” norisināsies no 16. Līdz 18. septembrim. Šis būs otrais „Dirty Deal Teatro” rīkotais festivāls, pirmā „Dirty Drama” norisinājās  2008. gada vasarā.
„Dirty Deal Teatro” rīko festivālu „Dirty Drama 2”

2008. gada festivāla programmā tika iekļautas 6 izrādes. „Dirty Deal Teatro” pārstāvēja „UMKA.LV” ar izrādi „ Norlevo FM”, ITS „Laiva” izrāde ”Humpalu Rūpala” un Valtera Sīļa radošā komanda ar izrādi „Ienāksi uz kafiju?”, kā arī viesmākslinieki - Niina Hosiasluoma no Helsinku neatkarīgā teātra „Reality Research Centre” ar kustību teātra izrādi „Niina@Work” (Somija), kas tapa Eiropas neatkarīgo teātru tīkla „The @ worknetwork” projekta „Story of work” ietvaros; „Teatr La Lune” no Polijas ar ēnu teātra izrādi „Charles Chaplin- untold story”; kā arī čehu režisora Tomaša Soldana starptautiskais sadarbības projekts - performance "Las Metamorfosis" (Čehija / Slovēnija/ Spānija)

Precīza šīgada festivāla programma tiks apstiprināta augusta sākumā, bet jau tagad zināms, ka, gluži kā iepriekš, programmā iekļautās izrādes būs veidotas atšķirīgā teātra stilistikā (improvizācijas, kustību un objektu teātris utt.). Visas izrādes atbildīs vienam no festivāla programmas atlases pamatkritērijiem - izrādes netiek uzvestas, balstoties uz klasisku lugu vai citu dramaturģisko materiālu, to sižets un teksts ir uzrakstīts speciāli konkrētajai izrādei vai arī radies izrāžu mēģinājumu procesā, vai tas top, improvizējot pašas izrādes laikā. Šī vienojošā elementa dēļ festivālam ir dots nosaukums „Dirty Drama”, („Ne-tīrā Dramaturģija”), jo izrādēs netiek izmantota klasisks („tīrs”) dramaturģijas materiāls. Programmā tiks iekļautas gan „Dirty Deal Teatro” un citu pašmāju teātru izrādes, gan trīs ārvalstu teātra trupu performances.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV