Trešdiena, 22.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Emīlija;

Ar Nikolaja Rutkovska lugas “Bergmaņa sievietes” izrādi Valkas pilsētas teātris atklās 139. sezonu

Līga Pandalone, 02.06.2010. 15:50

Piektdien, 18.jūnijā, plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā notiks Valkas pilsētas teātra 139. sezonas atklāšana renovētajā kamerzālē ar jaunā baltkrievu dramaturga Nikolaja Rutkovska lugas “Bergmaņa sievietes” pirmiestudējumu latviešu teātrī.
Ar Nikolaja Rutkovska lugas “Bergmaņa sievietes” izrādi Valkas pilsētas teātris atklās 139. sezonu

”...Man bija 22 gadi, kad sāku rakstīt lugu ”Bergmaņa sievietes”. Kāpēc to darīju? Nemāku atbildēt, bet uz mani lielu iespaidu atstāja režisora Ingmāra Bergmaņa filma ”Persona”. Dzīvē ir daudz neizskaidrojamu lietu, kad paši gudrākie cilvēki izdara muļķības, bailīgākie -varoņdarbus, bet jaunākie rada ģeniālākās lietas pasaulē. Tāds talanta, garīgās enerģijas uzliesmojums man nekad nav bijis, kā rakstot šo lugu. Es kļuvu par savas lugas gūstekni. Tāpēc tā ir man kļuvusi ļoti personīga. Mokošs jautājums - kas ir galvenais sīka personīgā laime  vai garīgs radošums.”
Nikolajs Rutkovskis

Ar autora atļauju, Valkas pilsētas teātra pirmiestudējumā lugas darbības vieta tiek pārnesta no slimnīcas uz filmas uzņemšanas laukumu, kur uzbūvēta aktrišu grimētava.
   
Ja teātris tiek uzskatīts par panākumu un slavas iegūšanas veidu, tas nežēlīgi kropļo cilvēku dzīves.
  
Ir jāprot apvaldīt sevī šīs savtīgi kaislīgās tieksmes un iziet uz skatuves par godu Augstākajam, jāspēj lūgt piedošana ikvienam par sevis paaugstināšanas mēģinājumu patieso vērtību priekšā.
  
Izrādē piedalās Krievijas Federācijas  Orlas valsts mākslas un kultūras institūta, režijas un aktiermeistarības fakultātes abituriente Jevgēņija Kozlova, Valmieras Viestura viduskolas Teātra klases absolvente Daina Kreile, kā arī Jānis Brīdiņš. Režisors Aivars Ikšelis, videoprojekcijas slaidus veidoja māksliniece Kristīne Ganiņa.                                                                   
   
Biļetes uz iestudējuma pirmizrādi var iegādāties iepriekšpārdošanā Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta/kasiera. Cena LVL 2,-

Papildus informācija
Valkas pilsētas teātrī pie režisora Aivara Ikšeļa, tālrunis 64722360

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV