Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Kristiana Smeda "Ķiršu dārzs" tiks demonstrēts Viļņā

Latvijas Jaunā teātra institūts, 21.06.2010. 13:26

3. un 5.jūlijā somu režisora Kristiana Smeda iestudētais "Ķiršu dārzs" ar dažādu paaudžu Lietuvas teātra personībām pēdējo reizi tiks izrādīts projekta oriģinālajā tapšanas vietā - lauku sētā Viļņas pievārtē. "Ķiršu dārzs" ir eksperimentāls projekts, kurā apvienotas teātra, hepeninga un dzīvās filmas iezīmes. 4.jūlijā tiks demonstrēta videoinstalācija "Ķiršu dārzs".
Kristiana Smeda "Ķiršu dārzs" tiks demonstrēts Viļņā

Kristina Smeda "Ķiršu dārza" projekts Lietuvā sākās a vietu - 2009.gada pavasarī Smeds kopā ar vairākiem lietuviešu teātra māksliniekiem uzsāka Antona Čehova lugas "Ķiršu dārzs" mēģinājumus kādā vasaras mājā netālu no Viļņas. Aktieri - Virdžīnija Kelmelīte, Jozas un Paulius Budraitis, Jonas Vaitkus u.c. tik aicināti nevis veidot savas lomas, bet gan dzīvot kopā ar saviem varoņiem, lasīt viņu tekstus, stāstīt par viņiem pārējiem. Sēžot pie galda ziedošā dārzā viņi lasīja viens otram Čehova tekstus. Mēģinājumu process sajaucās ar ikdienas rituāliem, sarunām, kopīgām maltītēm un šajā atmosfērā tapa izrāde, kas apvieno teātri, filmu, mūziku un performanci un kura pati kalpo kā metafora pārdomām par teātra un kultūras vietu laika tecējumā.

3., 5.jūlijs
Smeds Ensemble/ Audronis Liuga Production
"Ķiršu dārzs"
Režisors Kristians Smeds
Lomās: Vytautas Anužis, Juozas Budraitis, Paulius Budraitis, Aldona Bendoriūtė, Dainius Gavenonis, Virginija Kelmelytė, Irina Lavrinovič, Gytis Padegimas, Rasa Samuolytė, Benas Šarka, Jonas Vaitkus

Izbraukšana no Katedrāles laukuma Viļnas centrā plkst 19.30, atgriešanās pēc plkst 23.00 (Izrāde notiek ārā!)

5.jūlijā notiks izrādes tiešraide Lietuvas televīzijā un straptautiskajā teātra biennālē Theater der Welt (Esene/Mīlheima)

4.jūlijā plkst.19.00
Kinoteātris Pasaka
Videoinstalācija "Ķiršu dārzs"
režisors Ville Hivonens (Smeds Ensemble)

Biļetes:www.tiketa.lt
Informācija: www.theatre.lt un www.cherryorchard.eu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV