Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Notiks Stefana Kegi festivāls "Paralēlās pilsētas"

Latvijas Jaunā teātra institūts, 02.07.2010. 11:17

Mākslinieks Stefans Kegi no "Rimini Protokoll" trio atkal nāk klajā ar jaunu ideju. Šoreiz tas ir pilsētvides festivāls "Paralēlās pilsētas" jeb "Ciudades Paralelas", kas septembrī notiks Berlīnē un tiek kūrēts radošā partnerībā ar argentīniešu mākslinieci Lolu Ariasu.
Notiks Stefana Kegi festivāls "Paralēlās pilsētas"

Viesnīcas istabas, lielveikali, fabrikas... tās ir vietas, kas viesojoties svešās pilsētās, nevienu neinteresē. Un patiesībā pārāk neinteresē arī vietējos. Tomēr bez šīm ēkām un vietām pilsētas dzīve nav iedomājama.

Stefans Kegi un Lola Ariasa ir uzaicinājuši vairākus māksliniekus radīt jaunus darbus tieši šādās vietās un godinot šīs vietas. Astoņi mākslinieki ir izvēlējušies astoņas vietas - staciju, rūpnīcu, hoteli, māju, tiesu, veikalu, bibliotēku un jumtu. Vieni strādās ar radio uztvērējiem un austiņām, citi - ar kori vai cilvēkiem savās darba vietās. Darbu formāts būs dažāds: vienu varēs klausīties, citu izlasīt vai sataustīt. Viena izrāde ir vienam skatītājam, cita - 100 un vairākiem; vienā piedalās dziedātāji un rakstnieki, citā - garāmgājēji vai paši skatītāji.

Pirmais "Ciudades paralelas" festivāls notiks Berlinē septembra nogalē un tajā piedalīsies Mariano Pensoti, Tims Etčels, Lola Ariasa, Stefans Kegi, Kristians Garsia un citi, nākamie - Buenosairesā un Cīrihē. Pats projekta autors apliecina, ka sekos arī citas pilsētas.

Meklējiet vairāk www.ciudadesparalelas.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV