Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Notiks dokumentālās filmas "Dzimis Rīgā" pirmizrāde LTV

Līga Gaisa, 21.07.2010. 11:06

31.jūlijā plkst.16:10 un 2.augustā plkst.22:25 Latvijas Televīzija skatītājiem piedāvā jaunu filmu studijas "Mistrus Media" dokumentālo filmu "Dzimis Rīgā".

Filma "Dzimis Rīgā" portretē Rīgu kā multikulturālu metropoli 20.gadsimta sākumā un Jesaju Berlinu - vienu no pasaules izcilībām, kura vārds saistīts ar Rīgu, bet kura idejas ietekmējušas politisko procesu izpratni un veidošanos daudzās mūsdienu Eiropas demokrātiskās sabiedrībās.

Jesaja Berlins ir viens no pasaulē ievērojamākajiem 20.gadsimta liberālajiem filozofiem, dzimis Rīgā, dzīvojis Anglijā, pasaules atzinību izpelnījies ar savu liberālisma filozofiju, spoži demonstrējot izcili asu prātu un dzirkstošu valodu. Viņa eseja "Divas Brīvības" ("Two Concepts of Liberty") būtiski ietekmēja liberālās filozofijas virziena attīstību: tas joprojām ir viens no visvairāk lasītajiem un interpretētajiem liberālās filozofijas tekstiem. Plašu pasaules rezonansi radīja Jesaja Berlina idejas par cilvēka iedabas, rīcības, mērķu un vērtību plurālismu.

Filma veidota filmu studijā "Mistrus Media" projekta ""Dzimis Rīgā" - projekts par toleranci Latvijas multikulturālajā vēsturē" ietvaros

Projektu atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV