Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Notiks grāmatas "Ruduļu Jura copes grāmata" atvēršanas svētki

Apgāda "Jumava" Reklāmas un sabiedrisko attiecību nodaļa, 27.07.2010. 17:15

Apgāds "Jumava" aicina uz Dzintras Zālītes grāmatas "Ruduļu Jura copes grāmata" prezentāciju, kas notiks 29. jūlijā plkst. 16.00 Rīgas kanālmalā Bastejkalna pakājē, blakus kuģīšu piestātnei.
Notiks grāmatas "Ruduļu Jura copes grāmata" atvēršanas svētki

Prezentācijā piedalīsies vides ministrs Raimonds Vējonis, "Latvijas makšķernieku asociācija" prezidents Alvis Birkovs, žurnālists, dabas pētnieks un makšķernieks Māris Olte autore Dzintra Zālīte, apgāda Jumava pārstāvji, Jura Robežnieka tuvinieki, draugi un laikabiedri.

Pasākuma laikā notiks improvizētas makšķerēšanas sacensības, kurās katrs sevis cienīgs makšķernieks varēs pierādīt uz ko ir spējīgs un pārbaudīt kādus brīnumus var izmakšķerēt pilsētas kanālā. Pats Ruduļu Juris bija kaislīgs makšķerēšanas sacensību atbalstītājs. Sacensības vadīs un tiesās pieredzējušais makšķerēšanas sacensību organizators Alvis Birkovs, dalībniekiem ir paredzētas balvas.

Iznākusī grāmata lasītāju iepazīstina ar Ruduļu Jura, īstajā vārdā Jura Robežnieka, daudzšķautņaino personību, dzīves gājumu un dzīves padomiem. Daudzi viņu pazīst kā ilggadēju sporta komentētāju un žurnālistu, citi kā humora pilnu un dzīvespriecīgu joku plēsēju, taču vislielāko devumu Ruduļu Juris ir atstājis makšķerniekiem. Vairāk nekā 20 gadu krātās, apkopotās dienasgrāmatās, kuru pats dēvējis par "To Lielo Copes Grāmatu", Ruduļu Juris pedantiski apkopojis savus piedzīvojumus, trikus un viltības, ko piedzīvojis un iemācījies makšķerējot. Šī grāmata ir makšķernieku almanahs – tajā atklājas labākās copes vietas, makšķerrīki, ēsmas, dažādi triki, viltības un praktiski padomi. Grāmatu papildina Jura Robežnieka tuvinieku un laikabiedru stāstījumi un atmiņas, par makšķerēšanas gaitām stāsta fotogrāfi Uldis Briedis un Andris Eglītis, mākslinieki Gunārs Lūsis un Edgars Vērpe, žurnālists Egils Zirnis, Māris Olte, Māris Ķirsons, Ināra Koha, Alvis Birkovs, Egons Simsons u.c. makšķernieki un dabas draugi.
Lasot grāmatu, iepazīstiet īpašo makšķernieku pasauli un bezgalīgu dabas mīlestību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV