Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā norisināsies mācību nedēļa pieaugušajiem

Artis Ērglis, 30.08.2010. 16:37

Jau otro gadu Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā un Farmācijas muzejā notiek izglītojoši pasākumi pieaugušajiem. Interesenti laipni aicināti iepazīties ar dažādām metodēm, kā saglabāt un uzlabot savu veselību un piekopt pierasto dzīvesstilu. Mācību nedēļa pieaugušajiem norisināsies no 1. līdz 5. septembrim.

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs

Ceturtdien, 2. septembrī plkst. 16.00‑19.00
Sestdien, 4. septembrī plkst. 15.00‑17.00
„Sargi kaulus! Osteoporozes ietekmes uz tavu dzīvesstilu"
Kas ir osteoporoze? Vingrojumu komplekss osteoporozes profilaksei. Osteoporozes riska līmeņa noteikšana. Kaula blīvumu mērījumi. Individuālas ārsta konsultācijas osteoporozes jautājumos. Iespēja aprēķināt individuālo ikdienas nepieciešamo kalcija devu ar kalcija kalkulatoru.
Nodarbības notiek sadarbībā ar Latvijas Osteoporozes un kaulu metobolo slimību asociāciju.
Dalības maksa – 1 lats.

Piektdien, 3. septembrī plkst. 18.00
Pediatres, Mobilā veselības centra medicīnas direktores Vitas Vītolas lekcija "Kas jāzina par skolas vecuma bērnu slimībām".
Dalības maksa – 1 lats.

Ceturtdien, 2. un, piektdien, 3. septembrī plkst. 17.00
„Dzīve un nāve senajā Rīgā". Atraktīva tematiska ekskursija Vecrīgā par to, kā dzīvoja, ar ko slimoja, kā un kur tika ārstēti senie rīdzinieki. Klostera brāļa vai māsas pavadībā 1 stundas laikā Jūs ielūkosities vairākus gadsimtus senos sadzīves paradumos, uzzināsit, kur atradās atkritumu kalni, soda vietas un kapsētas, kur pulcējās lepras slimnieki un tika pagatavoti noslēpumaini dziedniecības līdzekļi. Pulcēšanās muzeja pagalmā Antonijas ielā 1.
Dalības maksa ‑ 3 lati.

Farmācijas muzejs

Ceturtdien, 2. septembrī plkst.17.00
Pirtnieka Miervalža Kaļāna lekcija "Viena diena nedēļā savai veselībai". Meistars dalīsies pieredzē, ar pirts palīdzību izārstēties. Lekcija noslēgumā praktiskā nodarbība pirtsslotu siešanā un to pielietošanas apgūšana.
Dalības maksa – 1 lats.

Sestdien, 4.septembrī plkst. 14.00
Pirtnieces Aijas Virses lekcija "Pirts, mana ikdiena ‑ veselības garants!". Dzīves pieredze un praktiskās nodarbības pirtslietu komplekta gudrībās.
Dalības maksa – 1 lats.

Akcijā „Mācību nedēļa pieaugušajiem" piedalās daudzi Rīgas muzeji.

Pilna visu muzeju pasākumu programma atrodama www.muzeji.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV