Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Parakstīties PRET PVN likmes paaugstināšanu grāmatām iespējams arī elektroniski

Latvijas Grāmatnieku ģilde, 02.09.2010. 12:19

26. augustā sākās Latvijas Grāmatnieku ģildes rīkotā akcija, kuras mērķis ir novērst kaitējumu, kādu Latvijas sabiedrībai varētu nodarīt bezatbildīgu ierēdņu sagatavotās izmaiņas nodokļu likumdošanā. Aizbildinoties ar solījumiem starptautiskajiem aizdevējiem, Finanšu ministrija cenšas par katru cenu panākt atviegloto PVN likmju atcelšanu, radot draudus vairāku nozaru turpmākai pastāvēšanai. Visvairāk no likmes atcelšanas cietīs grāmatniecības nozare.

Pazeminātā PVN likme ir vienīgais instruments, kā saglabāt nozares konkurētspēju un saglābāt grāmatu un tajās ietvertā intelektuālā satura konkurētspēju informācijas un izklaides sektorā.

Grāmatas latviešu valodā – gan tajā sarakstītās, gan kvalitatīvi tulkojumi no svešvalodām – ir pamats latviešu valodas un nacionālās identitātes pastāvēšanai un attīstībai. Grāmatu kvalitāte un pieejamība ir cieši saistīta ar izglītības līmeni, atbalstu mūžizglītībai un darbaspēja konkurētspējai un mūsu nācijas pastāvēšanai ilgtermiņā.

Tāpēc Latvijas Grāmatnieku ģilde un citas organizācijas, kas pārstāv grāmatu izdevējus, tirgotājus, bibliotekārus, poligrāfus, rīko akciju nozares atbalstam.

Akcijas ietvaros, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēkau, izveidota interneta vietne - http://vote.lnb.lv - kurā ikviens tiek aicināts elektroniski apliecināt, ka ir PRET PVN paaugstināšanu grāmatām!

Parakstīšanās turpinās arī grāmatnīcās un bibliotēkās visā Latvijā, līdz š. g. 12. septembrim.

Pēc datu apkopošanas tie tiks iesniegti Latvijas Republikas Ministru Kabinetā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV