Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijā noslēdzies pirmais starptautisko mobilo aplikāciju konkurss

Andrejs Rubulis, 03.09.2010. 09:07

Noslēdzies 20. jūlijā izsludinātais pasaules plašākais mobila satura un aplikāciju konkurss, kuru organizē World Summit Award (WSA), kas Latvijā pazīstams kā EM Balva (elektronisko mediju balva). Šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem konkursa dalībniekiem bija jāiesniedz inovatīvi mobilo aplikāciju risinājumi. Konkursa finālā Latvija tiks pārstāvēta 3 kategorijās – m bizness, m tūrisms un kultūra un m izklaide un dzīves veids.

Konkursā bija iespējams pieteikt darbus 8 kategorijās, tomēr Latvijā pārstāvētas bija tikai 3 kategorijas.

Konkursa finālā Latviju pārstāvēs:

kategorijā m bizness – „Burtu Ābece", izstrādātājs SIA "E Forma",
kategorijā m izklaide un dzīves veids – wap.piezvani.lv, izstrādātājs - SIA "Baltijas Datu Centrs"

kategorijā - m tūrisms un kultūra – „Līgo Līgo App" , izstrādātājs - SIA "Cube-Media".

Nelielais konkursa dalībnieku skaits apliecina to, ka šajā nozarē Latvijā attīstītības iespējas ir ļoti plašas. Daudzi uzņēmēji pagaidām vēl neizmanto mobilās aplikācijas sava biznesa vajadzībām, iespējams, tieši informācijas trūkuma dēļ. Tomēr, attīstoties nozarei, šai situācijai vajadzētu strauji mainīties.

EM Balva organizatori Latvijā pasakās par atbalstu Inbox.lv, Mediaparks, Serveris.lv, Latvijas Interneta asociācija, Efumo Type, kā arī žūrijas komisijas dalībniekiem.

EM Balva mērķis ir apzināt labākos mobila aplikāciju risinājumus Latvijā un veicināt jaunu, inovatīvu projektu rašanos. Konkurss Latvijā ir atlases kārta pasaules mēroga konkursam, kuru organizē ANO World Summit on the Internet Society. Šajā konkursā ir iesaistījušās 168 pasaules valstis, no kurām žūrijas komisija izvēlēsies labākos projektus 8 nominācijās. Vērtēšana notiks pēc WSIS noteiktiem kritērijiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV