Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Dzejas dienās mīlas lirika uzzibsnīs ar "Tango reibumu"

Lauma Dadeika, 06.09.2010. 09:45

Līdztekus sešdesmitgadnieku paaudzes dzejniekam Leonam Briedim, kam apgāds "Zvaigzne ABC" nesen laidis klajā mīlestības dzejas krājumu "Neteiksim neko", arī trīsdesmitgadnieku paaudzes pārstāvis Arvīds Dinijs Deģis 6.septembrī sagaidījis savu trešo, izkoptās mīlas lirikas izlasi - "Tango Reibums". Tātad Dzejas dienās 2010 daudzveidīga mīlestības dzeja ielīksmos šī novirziena cienītājas (-us).
Dzejas dienās mīlas lirika uzzibsnīs ar "Tango reibumu"

Tā kā visu autoru dzejas krājumiem pēdējos gados sarūk iespiesto eksemplāru skaits, arī izlase "Tango Reibums" nav paredzēta kā masu produkcija, bet gan limitētā tirāžā ar numurētiem eksemplāriem. To varēs iegūt tikai dzejdara prezentācijās un meistarklasēs vidusskolēniem - 7.septembrī Brocēnos, 8.septembrī Siguldā, 10.septembrī Kuldīgā, kā arī 11.septembrī, Jāņa Raiņa dzimšanas dienā J.Rozes grāmatnīcas 2.stāvā (Blaumaņa un Marijas ielu stūrī) pasākumā "Rainis. Mīla. Šodiena", kur solījusi piedalīties arī dzejniece Agita Dragūna.

Kopā ar RSEBA augstskolas lektoru un gleznotāju Aivaru Heldu septembra vidū Rīgā notiks intīms pasākums mākslas gardēžiem - tango gleznu izstādes atklāšana, dzejas melodeklamācijas un tango dejas degustācijas.

Savukārt 30.septembrī A. D. Deģis ļoti gaidīs savus draugus, draudzenes un daiļrades cienītājus uz autorvakaru A.Čaka muzejā, Lāčplēša ielā 48/50 - 14, ko vadīs aktieris Pēteris Vilkaste un kuplinās lielisks tango pāris Oļegs Astahovs un Sandra Koteļnikova ar izsmalcinātu tango soļu paraugdemonstrējumu.

"Tango Reibums" tūre pa Latvijas pilsētām turpināsies līdz pat oktobra beigām.

Iepriekšējās, AKKA/LAA reģistrētā literāta Arvīda Dinija Deģa grāmatas "Debesu Žonglieris" (2005) un "Siržu Bokss" (2007) jau atradušas lasītājus un nav vairs nopērkamas, tās izlasāmas vienīgi Delfi e-grāmatnīcā - www.eraksti.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV