Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

LTV1 ēterā un internetā būs skatāms LNO sezonas atklāšanas koncerts

Ieviņa Ancena, 08.09.2010. 14:06

Sestdien, 11. septembrī, plkst. 21:15 LTV1 ēterā un interneta mājas lapā www.ltv1.lv būs skatāms Latvijas Nacionālās operas 2010. / 2011. gada sezonas atklāšanas koncerts, kas vienlaikus būs arī LNO galvenā patrona - A/S "Latvijas Gāze" Gada balvas Operai pasniegšanas ceremonija.
LTV1 ēterā un internetā būs skatāms LNO sezonas atklāšanas koncerts

Balva tiks pasniegta astoņās nominācijās, un jau šonedēļ noskaidrojušies šīs balvas laureāti.

Balvu kā labākais operas solists saņems Andris Ludvigs, bet par labāko baleta solisti atzīta Jūlija Gurviča. Balvu kā labākais orķestra mūziķis saņems oboju grupas koncertmeistars Pēteris Endzelis.

Balva par ieguldīto mūža darbu LNO mākslinieciskajā jomā tiks pasniegta baleta repetitoram Modrim Ceram, savukārt par mūža darbu tehniski administratīvajā jomā tiks apbalvots dekorāciju gleznotājs Laimonis Bubiers.

Par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem pagājušajā sezonā balva tiks piešķirta LNO galvenajam diriģentam Modestam Pitrenam, bet balva "Leģendārs mūžs mākslā" nonāks pie baleta mākslinieces Larisas Tuisovas (šajā kategorijā balva tiks pasniegta pirmoreiz).

Astotās nominācijas uzvarētājs - sezonas labākais jauniestudējums – tiks noskaidrots publikas balsojumā portālā DELFI.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV