Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Notiks "Studentu dzejas diena"

Inita Grīnberga, 09.09.2010. 09:42

Kā vēja nesta lapa ceļo Dzejas diena. Viena no senākajām tradīcijām. Aizsākās „Anglikāņos", kad dzejai pievienojās diapozitīvi, dzīvā mūzika (K.Dimiters, V.Atāls u.c.). 1996.gadā jaunajā kamerzālē tā turpinājās ar Imanta Ziedoņa un Latvijas Kultūras Akadēmijas studentu sadzejošanos, sadziedāšanos un sarunāšanos. Dzejas kompozīcijas sāka gatavot arī „Vecpilsētas dziedātāji", atraktīvi izkaisot zāli pilnu ar rudens lapām. Ļoti emocionāli ar atvērtām dvēselēm dzeju runājuši arī „Kamertoņa" dalībnieki.

Tā katru rudeni kļūstam par dzejniekiem, lai izteiktu dabas mainīgo skaistumu un savas izjūtas vasarai aizejot.

Tagad Studentu Dzejas dienā septembra nogalē viesmīlīgajā Teātra muzeja Smiļģa zālītē rudenīgās pārdomās tiekas mūsu augstskolas kolektīvi. Studentu teātris „Kamertonis" ar režisori Ludmilu Stančiku, teātra studija „Spēle", režisors Romans Grabovskis un reizēm vēl kāds kolektīvs ar muzikālu priekšālasījumu. Tā ir reize, kad publika tiek iepazīstināta ar kādu no klasikas vai nedaudz piemirstiem autoriem. Tā ir reize, kad ar dzejoli uzdrošinās visi tie, kuri vēlas tālāk darboties un attīstīt savas aktiermeistarības spējas ārpus mācībām, augstskolas latviešu vai krievu teātra studijā. Tā tik tiešām var būt pirmā reize, kad savu pašsacerēto dzejoli kāds nolasa lielākai auditorijai.

Šogad "Studentu dzejas diena" notiks 15.septembrī plkst.19 Teātra muzejā, E.Smiļģa ielā 37/39. Piedalīsies studenti no Rīgas Tehniskās universitātes radošajiem kolektīviem - studentu teātra "Kamertonis"(krievu val.), režisore Ludmila Stančika, teātra studijas "Spēle", režisors Romāns Grabovskis, stīgu ansamblis "Gaiva", vadītāja Dzidra Pelēķe un jaunie dzejnieki.

Arī Tu vari paņemt līdzi savu dzejoli un ļaut tam izskanēt! Pasākumā ieeja bez maksas, nosaucot savu mīļāko dzejnieku.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV