Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijā, Igaunijā un Somijā norisnāsies Dzejas brauciens 2010

EasyGet.lv, 13.09.2010. 11:46

Dzejas brauciens šogad notiks jau piekto reizi. Šajā mobilajā dzejas festivālā ik gadu piedalās pa diviem dzejniekiem no Somijas, Igaunijas un Latvijas. Dzejas braucienu organizē Somijas institūts un Guntars Godiņš. Šī pasākuma sadarbības partneri un atbalstītāji ir arī Igaunijas Institūts, Vidzemes kultūras un mākslas biedrība „Haritas", Latvijas Kultūrkapitāla fonds u.c.

No Igaunijas šogad piedalīsies dzejniece Trīna Sōmetsa (Triin Soomets) un Latvijā jau pazīstamais dzejnieks fs, kam pērn latviski izdota grāmata „Skumju vairs nav". No Somijas šogad lūgti piedalīties vidējās paaudzes dzejnieki − Rīna Katajavuori (Riina Katajavuori) un Jirki Kīskinens (Jyrki Kiiskinen), bet Latviju pārstāvēs Ingmāra Balode un Arvis Viguls. Visu Dzejas braucienu dalībnieku dzejoļi ir tulkoti abās pārējās valodās. Pasākumā piedalīsies arī mūziķi Kristaps Pētersons un Edgars Raginskis.

Dzejas brauciena pirmais lasījums notiks 17. septembrī plkst. 18.00 Rīgā, grāmatnīcā Satori ½, (piedalīsies arī mūziķi Kristaps Pētersons un Edgars Raginskis), bet 18. septembrī plkst. 18.00 Dzejas brauciens pieturēs Valmieras Novadpētniecības muzejā.

Pēc tam lasījumi paredzēti19. septembrī Igaunijā, Vīlandē, bet 21. septembrī Somijas pilsētā Oulu.

Sīkāku informāciju par Dzejas braucienu varat atrast arī mājas lapā: www.dzejasbrauciens.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV