Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Izstāžu zāle "Arsenāls" piedāvā lekciju ciklu pieaugušajiem „Padomju mākslas fenomeni"

Nataļja Sujunšalijeva, 29.09.2010. 09:26

2010. gada rudens sezonā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle "Arsenāls" piedāvā lekciju ciklu pieaugušajiem „Padomju mākslas fenomeni".
Izstāžu zāle "Arsenāls" piedāvā lekciju ciklu pieaugušajiem „Padomju mākslas fenomeni"

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja 20. gs. otrās puses mākslas kolekcija nav pieejama pastāvīgai apskatei, taču tā sevī ietver daudzveidīgu, Latvijas mākslas vēsturē nozīmīgu mākslas darbu klāstu. Lai kaut nedaudz mazinātu ekspozīcijas trūkuma izraisītās nepilnības priekšstatā par Latvijas mākslas kopējo ainu un veidotu pārskatu par padomju mākslas procesiem, ir sagatavots lekciju cikls „Padomju mākslas fenomeni". Lekcijās izvēlēti interesantākie padomju ideoloģijas aspekti jeb problēmas, kurās ietiecas varas attiecības, to mijiedarbe ar mākslas dzīvi un māksliniekiem. Stāstījumu pārsvarā pavadīs slaids ar Latvijas mākslas darbu reprodukcijām, ko reizēm papildinās attiecīgā laika fotogrāfijas, kā arī citāti, kas atspoguļos laikabiedru skatījumu.

2010. gadā kopumā paredzētas trīs lekcijas, kuras notiks LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" Torņa ielā 1 katra mēneša vidus ceturtdienā plkst. 18:00. Lekcijas vadīs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja speciāliste Sniedze Kāle. Lekcijas notiks latviešu valodā.

Potenciālos programmas dalībniekus lūdzam pieteikties līdz 8. oktobrim, zvanot pa tālruni (+371) 67 357521 vai rakstot uz e-pastu Sniedze.Kale@lnmm.lv. Vietu skaits ierobežots!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV