Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pilsmuižas parka atjaunošana Cēsīs turpinās

Daiga Janševska, 29.09.2010. 12:37

Projekta „Cēsu pilsmuižas parka atjaunošana tūrisma attīstībai" ietvaros pabeigta kāpņu arkas rekonstrukcija Pils laukumā 5 un veikta Riekstu kalna (agrāk Cēsu pilskalna) Veccēsu pils mūra rekonstrukcija.
Pilsmuižas parka atjaunošana Cēsīs turpinās

Šobrīd kāpņu arka padara ērtāku piekļuvi Cēsu pils kompleksam arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kas pirms rekonstrukcijas nebija iespējams.

Riekstu kalna Veccēsu pils mūra rekonstrukcijas rezultātā Cēsu pils parkā ir ienācis jauns tūrisma objekts - senvēstures piemineklis, vieta, kas tiešā un simboliskā nozīmē ir Cēsu pilsētas pirmsākums, pirmā apdzīvotā vieta jau no 13.gs. Riekstu kalnā atklātais rekonstruētais mūra fragments liecina, ka vieta ir bijusi stratēģiski svarīga arī vēlākos gadsimtos. Riekstu kalnu kā kultūrvēsturisku objektu svinīgi atklāja un iedzīvināja Eiropas Kultūras mantojuma dienās 12.septembrī.

Projekts „Cēsu pilsmuižas parka atjaunošana tūrisma attīstībai" paredz vēl virkni labiekārtošanas darbus – brīvdabas estrādes skatītāju daļas pārbūvi, parka labiekārtošanu ar lietusūdens kanalizācijas un ūdensvada izbūvi, gājēju tiltiņa pils dīķa salu izbūvi, lapeņu izvietošanu uz „Minadoras kalna" un „Kārļa kalna", K. G. Zīversa pieminekļa uzstādīšanu.

Jau ziņots, ka Cēsu pilsmuižas parka rekonstrukcijas darbi veikti ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstīto projektu „Cēsu pilsmuižas parka rekonstrukcija tūrisma attīstībai" vienošanās Nr. L-PPA-09-0008. Projekta kopējās izmaksas paredzētas 833 859.40 LVL, no tiem ERAF līdzfinansējums 699608.04 LVL, kas sastāda 83.9 % no kopējā finansējuma.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV