Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs aicina uz lekciju „Art Deco sieviete, māja un interjers"

Natālija Sujunšalijeva, 08.10.2010. 14:06

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs Aleksandra Vasiļjeva izstādes „Art Deco stils – starpkaru perioda mode" ietvaros 16. oktobrī, plkst. 12:00 piedāvā Renātes Čaupales lekciju „Art Deco sieviete, māja un interjers".

Art déco stilam un tā estētikai, līdzīgi kā avangarda parādībām XX gadsimta kultūrā, bija elitārs raksturs. Stils rezultējās kā mākslas un dzīves izsmalcinātība un vienlaicīgi guva nozīmīgus panākumus gan mākslas, gan komercijas jomā. Nevar pārvērtēt arī art déco laika interjeru nozīmi. Tā bija daudzu mākslinieku un arhitektu aizraušanās, iespēja samērā ātrā laikā radīt modernu mākslas darbu. Arī telpas īpašniecei bija savas vēlmes, kuras, ik pa reizei smeļoties iedvesmu pie sen zināmām vecmāmiņu tradīcijām, mākslinieku izpildījumā tika realizētas jau modernajā art déco interpretācijā, dodot telpai jaunu, tikai divdesmitajiem un trīsdesmitajiem gadiem raksturīgo estētiku.

Ieejas maksa: LVL 3,00 (cenā iekļauts izstādes „Art Deco stils – starpkaru perioda mode" apmeklējums).

Vēlama iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni: (+371) 67 222235 vai e-pastu: dmdm@lnmm.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV