Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Rīgas Jūgendstila muzejā – viss par ķirbjiem

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 12.10.2010. 11:53

Rīgas Jūgendstila muzejā (Alberta ielā 12, ieeja no Strēlnieku ielas) no 12. līdz 31.oktobrim notiks rudens ražas akciju "Viss par ķirbjiem".

Muzeja interjeru bagātinās lielāki un mazāki dažādu krāsu un formu apaļvaidži no šī rudens ražas, priecēs neparastas un retāk sastopamas ķirbju šķirnes no Sarmas Žarčinskas dārza. Ķirbji būs apskatāmi mākslinieka Daiņa Bērziņa gleznās un muzeja interjera priekšmetos.

Muzejā būs apskatāmas 20. gs. sākuma pavārgrāmatas un katrs muzeja apmeklētājs dāvanā saņems kādu simts gadus vecu ķirbju ēdiena recepti. Apkoposim arī mūsdienu pieredzi: kopīgi veidosim gardāko ķirbju ēdienu recepšu krājumu. Muzeja virtuvē varēs degustēt ķirbi, bet apkārtnes kafejnīcas piedāvās no ķirbjiem gatavotus ēdienus. Arī apmeklētāji tiek aicināti papildināt ķirbju galeriju muzejā. Atnesot savu izaudzēto ķirbi, ieeja muzejā būs ar atlaidi.

Būs arī īpaši pasākumi - 15. oktobrī plkst. 16.00 lekcija „Ķirbis jūsu veselībai", kuru lasīs Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts" valdes priekšsēdētāja vietniece S. Žarčinska. 22. oktobrī plkst. 16.00 „Ķirbis mākslā" būs tikšanās ar izstādes „Ķirbji" autoru mākslinieku D. Bērziņu, bet 29. oktobrī plkst. 16.00 „Ķirbis virtuvē" - tikšanās ar Sandru Stabingu („ekovirtuve").

Papildinformācija: interneta vietne: www.jugendstils.riga.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV