Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Rīgas Latviešu biedrībā pirmo reizi griezīsies grāmatu virpulis

Zinta Gugane, 20.10.2010. 17:49

Rīgas Latviešu biedrība uzsāk jaunu ikgadēju tradīciju rīkot grāmatu tirdziņu. Pirmo reizi tas noritēs šonedēļ no 22. – 24. oktobrim Rīgas Latviešu biedrības (RLB) namā. Tirdziņam dots nosaukums "Grāmatu virpulis 2010" – lieliem un maziem. Tas sāksies piektdien plkst. 10.00 un ilgs trīs dienas.
Rīgas Latviešu biedrībā pirmo reizi griezīsies grāmatu virpulis

Rīgas Latviešu biedrība allaž ir bijusi tautas intelektuālo vērtību rosinātāja, glabātāja un izplatītāja, un šīs tradīcijas iesākšana ir vēl viens solis, lai atbalstītu un popularizētu grāmatu izdevēju, tirgotāju un privāto bibliotēku īpašnieku devumu.

Laikā, kad arvien vairāk aizraujamies ar jaunajām tehnoloģijām un informāciju uzņemam no datoru un citiem ekrāniem milzīgos daudzumos, RLB aicina cilvēkus pabūt kopā ar grāmatu un iemācīt arī savus bērnus to mīlēt, jo grāmata bieži var kļūt par dzīves padomdevēju un draugu. "Grāmatu virpulī 2010" piedalīsies vairāk nekā 20 grāmatu izdevēji un tirgotāji, kas solījuši zemākas cenas kā grāmatu veikalos. Visas trīs dienas darbosies arī grāmatu maiņas galds un mākslas izstādes.

Sestdien un svētdien no plkst. 12.00 – 16.00 darbosies radošās darbnīcas bērniem no 5 – 12 gadu vecumam, tāpēc īpaši aicinām ģimenes ar bērniem. Kamēr vecāki iepazīsies ar grāmatām, bērni varēs zīmēt, apgleznot ģipša saulītes, klausīties dzejoļus vai minēt mīklas un, protams, izvēlēties sev grāmatu tirdziņā, vai par labu veikumu saņemt to dāvanā. Radošās darbnīcas vadīs Saules muzeja speciālisti un pasaku meistari no Liepājas. Bērniem būs iespēja tuvāk iepazīties ar žurnāliem "Ezis" un "Zīlīte". Garlaicīgi te nebūs nevienam.

Kārotās grāmatas iegūt savā īpašumā varēs piektdien un sestdien no plkst. 10.00 – 18.00, bet svētdien no plkst. 10.00 - 17.00.

Grāmatu izdevēji, kas apstiprinājuši dalību "Grāmatu virpulī 2010": „Nordik un Tapals", apgāds „Zvaigzne ABC", „Jānis Roze", „Madris", Nacionālais apgāds, apgāds „Atēna", „Skarabejs", izdevniecība „Annele", apgāds „Rasa", „Arto-1", „Jumava", izdevniecība „Avots", apgāds „Zinātne", „Neputns", „Konvents", „Rīga", apgāds „Zelta grauds", „Liels un mazs", „Pētergailis", biedrība „Literārā brālība", apgāds „Daugava", „Pauliņa", izdevniecība „Sētava", apgāds „Likteņstāsti", „RBB un Al secco", „Laula R", Rēriha grāmatnīca, kā arī Galda Spēļu Fabrika.

Gaidām ciemos ikvienu , lai laimētu, mainītu un atrastu savu grāmatu! Lai šis ir ne tikai izklaides, bet arī zināšanu virpulis ikvienam apmeklētājam! Tālrunis uzziņām: 67358556.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV