Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Liepājas muzejs Kuldīgā prezentēs muzejpedagoģijas nodarbību „Durbes kauja"

Astra Dzērve, 28.10.2010. 19:45

Piektdien, 29. oktobrī, Liepājas muzeja muzejpedagoģes Maija Meiere un Astra Dzērve piedalīsies seno zinību dienā un konferencē pedagogiem „Inovatīvas pieejas veicināšana kultūras mantojuma izziņai", kas notiek Kuldīgas kultūras centrā.
Liepājas muzejs Kuldīgā prezentēs muzejpedagoģijas nodarbību „Durbes kauja"

Konference notiek Kurzemes hercoga Jēkaba 400 gadu jubilejas svinību laikā Kuldīgā. Tās mērķis ir aktualizēt kultūras mantojuma izziņas procesus sabiedrībā, īpaši pievēršot uzmanību inovatīvu un mūsdienīgu piedāvājumu nozīmei.

Pasākuma organizētāji ir uzaicinājuši vairākus Latvijas muzejus piedalīties muzeju izglītības programmu gadatirgū „Tirgus diena". Pasākuma mērķauditorija ir Kuldīgas 1. – 6.klašu skolēni.

Liepājas muzejs Kuldīgas skolēniem prezentēs nodarbību „Durbes kauja". Nodarbība veidota tā, lai skolēniem radītu izpratni par Ziemeļu krusta karu nozīmi. Tās laikā skolēni iepazīsies ar Durbes kaujas (1260. gada 13. jūlijs) norisi un dalībniekiem. Skolēniem muzejpedagogi stāstīs gan par krustnešu, gan kuršu raksturīgo bruņojumu un kaujas taktikām.

Kuldīgas skolēniem būs iespēja izspēlēt Durbes kauju iejūtoties karotāju lomās, vadot koka karavīru armijas un aplūkot Durbes Dīru kapu lauka atrastās kuršu bruņucepures atdarinājumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV