Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Jauniešus aicina piedalīties fotokonkursā ''Vācu arhitekti Rīgā''

Madara Zaharčonoka, 01.11.2010. 10:32

3. novembrī plkst. 17.00 – 20.00 Gētes institūtā, Torņa ielā 1, notiks profesionāļu meistarklases fotografēšanā un arhitektūrā. Meistarklases būs aizsākums trīs nedēļu garam fotokonkursam, kur jauniešiem būs iespēja fotografēt arhitektūru, kuras autori ir kāds no vācu arhitektiem.

Staigājot pa Rīgas ielām, ne vienmēr paveramies uz augšu un mūsu skatiens nenovērtē to, ko slēpj Rīgas namu fasādes. Vēl jo vairāk – ne katrs spēj atpazīt individuāla arhitekta darbus Rīgā. Tāpēc Latvijas Vācu savienības veidotais konkurss ļaus iepazīt vācu arhitektus Rīgā, paplašināt savas zināšanas un atklāt sevī fotogrāfa talantu. Un, galu galā – savus fotodarbus skatīt izstādē.

Meistarklasēs, kas notiks Gētes institūtā, ieskatu fotografēšanā sniegs foto akadēmijas pasniedzējs, arhitektūras fotogrāfs Indriķis Stūrmanis un arhitektūrā - RTU Arhitektūras fakultātes profesors Jānis Krastiņš. Dalībniekiem īsumā tiks izstāstīti fotografēšanas pamatprincipi un specifika, fotografējot arhitektūru, kā arī sniegts neliels ieskats Rīgas arhitektūras vēsturē. Tā ir lieliska iespēja, kā par brīvu gūt ieskatu līdz šim nezināmākā jomā un paplašināt savu redzesloku. Ikviens vidusskolēns un students tiek laipni gaidīts!

Konkursā aicināti piedalīties vidusskolēni un studenti, arī tie, kuri nebūs piedalījušies meistarklasēs Gētes institūtā 3. novembrī. Iepazīties ar vācu arhitektiem palīdzēs gan lektori 3. novembrī, kā arī vācu arhitektu sarakstā iespējams ielūkoties, apmeklējot adresi www.verband.lv. , kur arī skatāms konkursa nolikums.

Gaidīsim vidusskolēnu un studentu darbus līdz 22. novembrim, sūtot elektroniski: latvijasvacusavieniba@gmail.com. Konkursam aicinām iesūtīt līdz 3 fotogrāfijām, klāt pievienojot savu vārdu, uzvārdu, skolu un tālruņa numuru.

Tā būs lieliska pieredze, jauna informācija no profesionāļiem, jauka pastaiga pa Rīgu un prieks par izstādītajiem darbiem izstādē! Visus izstādes dalībniekus gaida pieredze, labas emocijas un pārsteiguma balvas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV