Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Rīgas Kinostudijā uzņem filmu par Titānika bojāeju

Ieva Kustova, 01.11.2010. 11:15

Rīgas Kinostudijā uzsākta aktīva starptautiska projekta – dokumentālās filmas par leģendārā Titānika bojāeju – filmēšana. Tā ilgs visu šo nedēļu, un filmēšanas vajadzībām kinostudijā speciāli izbūvēts baseins, kurā tiks filmētas Atlantijas okeānā notiekošā ainas.
Rīgas Kinostudijā uzņem filmu par Titānika bojāeju

Filma ir Lielbritānijas, Kanādas un Latvijas kopražojums, un tās darba nosaukums – „Inside the Titanic" / „Titānikā". Tajā tiek inscenēti 1912. gada notikumi, kad pasaulē lielākais pasažieru tvaikonis, kurš bija devies savā pirmajā reisā, sadūrās ar aisbergu un nogrima.

Lai arī par leģendārā kuģa bojāeju jau radītas vairākas filmas, „Inside the Titanic" autori cer atveidot dokumentāli iespējami precīzu notikumu gaitu, bez liekiem izskaistinājumiem un nesaistītām sižeta līnijām ļaujot skatītājiem izsekot traģiskajam notikumam. 90 minūšu garās filmas producenti ir Dangerous Films Ltd. (Lielbritānija), Handel Productions (Kanāda) un Baltic Film Services (Latvija), un to paredzēts demonstrēt The Discovery Channel, Pro Sieben, BBC Worldwide un Francijas TV kanālā F2.

Filmēšanas vajadzībām Rīgas Kinostudijas 1. un 2. paviljonā izbūvētas dekorācijas – kuģa klājs, mašīntelpas, pasažieru kajītes un citas telpas, bet liela 1. paviljona daļa atvēlēta īpaši izveidotam baseinam, kurā tiks filmētas okeāna ainas.

Rīgas Kinostudijas valdes priekšsēdētājs Vents Horsts, komentējot filmas uzņemšanu, saka: „Tas, ka šāda līmeņa filmēšanas komandas izvēlas Latviju kā piemērotāko vietu projektu īstenošanai, ir liels panākums, un domāju, ka lielu lomu tajā spēlējusi arī mūsu iespēja piedāvāt pilnu servisu. Mūsu rīcībā ir visplašākais filmēšanas vajadzībām nepieciešamo pakalpojumu un tehnisko resursu klāsts Latvijā. Tas dod cerību, ka arī turpmāk spēsim piesaistīt arvien jaunus starptautiskos projektus un tas savukārt ļaus attīstīt Latvijas kino nozari jaunā kvalitātē."

Tiesa gan, V.Horsts arī norāda, ka, lai arī lielas cerības kino profesionāļi likuši uz jaunizveidoto Rīgas Filmu fondu, kas šogad uzsācis savu darbību Rīgas domes paspārnē, pieejamā atbalsta piešķiršana praksē nenotiek tik raiti, kā gribētos. „Tāpēc joprojām ir projekti, kurus ārvalstu studijas labprāt īstenotu Latvijā, bet birokrātijas dēļ, iespējams, izvēlas kādu no mūsu kaimiņvalstīm," piebilst kinostudijas vadītājs, izsakot cerību, ka atbalsta mehānisms ar laiku tiks sakārtots un dos lielāku ieguldījumu nozares attīstībā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV