Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Kongresu namā notiks latgaliešu literatūras lasījumu vakars „Vālais rudiņs"

Inese Krivmane, 03.11.2010. 13:25

Biedrība „Latgolys Studentu centrs" 6. novembrī 17:00 aicina uz latgaliešu dzejas un prozas lasījumu vakaru Kongresu namā Rīgas Grāmatu svētku ietvaros.
Kongresu namā notiks latgaliešu literatūras lasījumu vakars „Vālais rudiņs"

Ar saviem darbiem pasākumā piedalīsies Ontons Slišāns, kam šogad iznācis eseju krājums "Čipierksneits", Valentins Lukaševičs, kas sagatavojis izdošanai jaunu dzejoļu krājumu, Raibīs Suņs, kas drīzumā izdos prozas krājumu "Pyrma syltī", kā arī Anna Rancāne, ar kuru interesenti varēs tikties un uzdot jautājumus jau dienas laikā, Juoņs Ryučāns un Latvijā populārā blogere Ilze Sperga.

Vakara gaitā būs iespēja baudīt latgaliešu autoru literāros lasījumus, kā arī muzikāli klausītājus priecēs latgaliešu mūziķi Verners Martinovs („Restauratori") un Guntis Rasims („Bez PVN").

„Vālais rudiņs" ir pirmais dzejas un prozas lasījumu vakars no cikla „Cyti godalaiki", kas turpināsies līdz martam. „Dziļuo zīma" lasījumu vakars paredzēts janvārī, bet martā no kupenām latgaliešu literatūras cienītājus modinās „Agrais pavasars".

Latgaliešu literatūras lasījumu cikls „Cyti godalaiki" ir lieliska iespēja baudīt latgaliešu literatūras savdabību, kā arī satikt autorus klātienē.

Rīgas Grāmatu svētkos tiks piedāvāts ne vien literatūras lasījumu vakars, bet interesentiem visas pasākuma dienas no 5. līdz 7. novembrim būs iespēja iegādāties plašu grāmatu klāstu no latgaliešu literatūras izdevējiem.

Plašāka informācija par pasākumu atrodama „Latgolys Studentu cetra" mājaslapā lgsc.lv. Arī par turpmākajiem dzejas un prozas lasījumiem informācija būs atrodama mājaslapā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV