Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

TV3 Ziņu projekts "Lielā aizbraukšana" noslēdzas ar dokumentālo filmu

Marta Zandersone, 05.11.2010. 11:16

TV3 Ziņu dienests septembra beigās sāka pārraidīt unikālu, vēl nebijušu projektu "Lielā aizbraukšana", kurā skatītājus iepazīstināja ar cilvēkiem, kuri spēruši izšķirošu soli – atstājuši Latviju, lai dotos peļņā ārpus valsts robežām. TV3 Ziņu dienesta veidotie stāsti šobrīd noslēgušies un tiek veidota dokumentālā filma, lai veidotu kopsavilkumu par "Lielo aizbraukšanu". Ar to, protams, nekas nebeigsies – iespējams, ka skatītājus pēc pāris mēnešiem gaida atkal satikšanās ar iepazītajiem varoņiem, lai uzzinātu, kas jauns viņu dzīvē. TV3 Ziņu dienesta veidotā dokumentālā filma "Lielā aizbraukšana" jau 20.novembrī 20:20 TV3!
TV3 Ziņu projekts "Lielā aizbraukšana" noslēdzas ar dokumentālo filmu

Septembra beigās TV3 Ziņu dienests skatītājiem piedāvāja pirmo unikālā projekta "Lielā aizbraukšana" stāstu. Darbs pie tā tika aizsākās šī gada sākumā, lai noskaidrotu un stāstītu skatītājiem, kādēļ notiek iedzīvotāju aizbraukšana. Cēloņi tika meklēti, izsekojot desmit aizbraucēju dzīvēm – gan pirms došanās prom, gan jau esot svešajā zemē. "Lielās aizbraukšanas" ietvaros notika arī sarunas ar ekspertiem, lai mēģinātu noskaidrot valstī notiekošo, lai censtos izprast, kas sagaida latviešu tautu nākotnē. Jo viens ir skaidrs arī pēc projekta noslēgšanās – daudzi no aizbraucējiem neatgriezīsies... Indivīdam tas ir risinājums, bet tautai var būt arī traģēdija.

Noslēdzot unikālo projektu

TV3 Ziņu dienesta veidotie stāsti šobrīd noslēgušies un pēc ilgo mēnešu darba tiks aplūkots, kas iegūts no stāstiem, iepazīto cilvēku dzīvēm un pieredzes. Tādēļ TV3 Ziņu dienests un žurnālisti Linda Bagone, Jānis Zvērs un Aija Stikāne veido dokumentālo filmu, lai noskaidrotu, kas iegūts pēc "Lielās aizbraukšanas". Dokumentālajā filmā tiks apkopota visa uzzinātā informācija – kas pārsteidza aizbraucējus, kuri no visiem atgriezīsies un kuri nolēmuši palikt svešumā, kas piedzīvots un jauns uzzināts, kā dzīvo un jūtas mājās palicēji un daudz kas cits. Interesanti, ka TV3 Ziņu eksperimenta dalībnieks Kaspars Beķeris, kurš vasarā bija devies uz savas ādas izjust dzīvi svešumā Londonā, atgriezies mājup – tāda dzīve neesot domāta viņam. Vai pie šāda lēmuma nonāks arī citi "Lielās aizbraukšanas varoņi"?!

TV3 Ziņu dienesta veidotā dokumentālā filma Lielā aizbraukšana 20.novembrī 20:20 TV3!
Prieks kopā būt!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV