Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Seši Rīgas muzeji vienojas akcijā "Atrodi Egli muzejos!"

Nataļja Sujunšalijeva, 05.11.2010. 17:05

No 15. novembra līdz 2011. gada 1. martam seši Rīgas muzeji sadarbībā ar „LIVE RIGA" Latvijas iedzīvotājiem un ārvalstu viesiem piedāvā īpašu akciju „Atrodi Egli muzejos!".
Seši Rīgas muzeji vienojas akcijā "Atrodi Egli muzejos!"

Seši Rīgas muzeji (Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Latvijas Dabas muzejs, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Rakstniecības un mūzikas muzejs, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs) akcijas ietvaros ir izveidojuši īpašu maršrutu, kuru izejot apmeklētāji ne tikai iepazīsies ar muzeju pastāvīgajām ekspozīcijām, bet arī iegūs padziļinātu informāciju par vienu ar egles tematiku saistītu eksponātu.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā tā ir slavenā krievu mākslinieka Ivana Šiškina glezna „Mežs", Rakstniecības un mūzikas muzejā – 1897. gadā no egles, kļavas un melnkoka izgatavotā Augusta Dombrovska vijole Nr. 402. Latvijas Dabas muzejs piedāvās stāstu par Latvijas parasto egli un tās kaimiņiem mežā, savukārt Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs – par, iespējams, senāko eglīšu rotājumu Latvijā, kas tiek datēts ar 17.–18. gs. Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja kolekcijā atrodama retas grāmatas ilustrācija, kas skaidro egles ārstniecisko nozīmi, bet Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā varēs uzzināt vairāk par egles kā ornamenta izmantošanu dizaina priekšmetos un dekoratīvajā mākslā.

Katrā no sešiem muzejiem apmeklētājs saņems puzles fragmentu komplektu. Izejot visu maršrutu un saliekot fragmentus kopā, ikviens varēs izveidot sešus krūžu paliktņus ar muzejā redzēto eksponātu attēliem.

Akcijas laikā paralēli muzeju maršrutam un puzles veidošanai svētdienās paredzēta arī izglītības programma pieaugušajiem (latviešu valodā). Piedaloties sarunās, nodarbībās vai ekskursijās, apmeklētāji uzzinās īpašo stāstu par muzeja eksponātu. Piemēram, par egles attēlojumu mākslā, par egles augšanu un tās izmantošanu mūzikas instrumentu izgatavošanā, kā arī par Ziemassvētku tradīcijām un egles rotāšanu.

Katru svētdienu programma notiks citā akcijā iesaistītajā muzejā:

28.11.2010. plkst. 13:00 – Rakstniecības un mūzikas muzejā (Pils laukumā 2);
05.12.2010. plkst. 13:00 – Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (K.Valdemāra ielā 10a);
12.12.2010. plkst. 13:00 – Latvijas Dabas muzejā (K.Barona ielā 4);
19.12.2010. plkst. 13:00 – Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (Palasta ielā 4);
09.01.2011. plkst. 13:00 – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV