Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Raiņa un Aspazijas dzeju runās Latvijas 10. Saeimas deputāti

Sandra Zobena, 11.11.2010. 12:43

Piektdien, 19. novembrī, plkst. 16.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7 notiks dzejas pēcpusdiena „Silts dvašas vilnis" – Raiņa un Aspazijas 145. jubilejas pasākumu noslēguma vakars. Tas varētu būt neparasts vakars – abu dzejnieku dzeju lasīs Latvijas 10. Saeimas deputāti.
Raiņa un Aspazijas dzeju runās Latvijas 10. Saeimas deputāti

Pirms kāda laika Raiņa un Aspazijas muzeja speciāliste Aija Magone Saeimas deputātiem Ilmai Čepānei, Inai Druvietei, Sarmītei Ēlertei, Dzintrai Hiršai, Sandrai Kalnietei, Janīnai Kursītei, Ilzei Viņķelei, Dzintaram Ābiķim, Intam Dālderim, Ojāram Kalniņam, Ģirtam Valdim Kristovskim un Kārlim Šadurskim nosūtīja vēstuli, kurā cita starpā teikts:

„Vēršos pie Jums – pazīstamiem kultūras cilvēkiem un Saeimas deputātiem – ar aicinājumu piedalīties Raiņa un Aspazijas 145 gadu jubilejas pasākumu noslēguma vakarā.

Jūsu piedalīšanās nozīmēs atbalstu muzejam laikā, kad tas nespēj nodrošināt valsts nozīmes kultūras pieminekļa statusam atbilstošu dzejnieku vasarnīcas uzturēšanu, restaurāciju un renovāciju, līdzekļu trūkuma dēļ nespēj iekārtot jaunas ekspozīcijas un izstādes, kad tā darbinieki bieži nevar veikt pat savu vistiešāko ikdienas darbu – uzņemt ciemiņus dzejnieku mājās, iepazīstināt ar viņu personību un daiļradi ekskursijās un muzejpedagoģiskās nodarbībās, jo skolēni, viņu skolotāji un vecāki nevar finansiāli atļauties braucienu uz Jūrmalu un muzeja apmeklējumu.

Aicinu Jūs lasīt Aspazijas un Raiņa dzeju, lai, apliecinot savu cieņu abiem latviešu dzejniekiem viņu jubilejas gadā un savu – Saeimas deputāta – atbalstu kultūrai, Jūs vienlaikus aktivizētu sabiedrības interesi par Raiņa un Aspazijas personību, latviešu literatūru un kultūru, pievērstu uzmanību dzejnieku muzejam – demokrātiskai un kreatīvai atpūtas un izziņas vietai.

Esmu pārliecināta, ka sabiedrībai ir svarīgi iepazīt Jūsu personisko attieksmi pret Raini, Aspaziju un viņu dzeju, jo tās ir vienas no visaugstākajām virsotnēm latviešu literatūrā un joprojām ir dzīva tradīcija ar tām samēroties."

19. novembra pēcpusdienā Raiņa un Aspazijas dzeju lasīs Sandra Kalniete, Ilma Čepāne, Dzintra Hirša, Ina Druviete, Ingūna Rībena un citi deputāti, kuri savu dalību pasākumā nav vēlējušies iepriekš atklāt...

Ieejas maksa: Ls 2,00

Tuvāka informācija pa tālr. 67764295 (Aija Magone), e-pastu: rainis.vasarnica@memorialiemuzeji.lv vai mājas lapā www.memorialiemuzeji.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV