Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Andreja Upīša 133. dzimšanas dienā tiks uzvesta komēdija „Apburtais loks"

Ilze Kaire, 16.11.2010. 15:56

Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā, Brīvības ielā 38 – 4, 26. novembrī plkst. 19:00 tiks svinēta Andrejdiena un rakstnieka 133. dzimšanas diena. Rakstnieka dzīvoklī jau par tradīciju kļuvusi istabas teātra spēlēšana, te savulaik viesojies Nacionālais teātris, Latvijas radio teātris, Ozolnieku, Skrīveru un Iļģuciema kultūras nama amatierteātri.
Andreja Upīša 133. dzimšanas dienā tiks uzvesta komēdija „Apburtais loks"

Šogad muzejā ar A. Upīša komēdiju „Apburtais loks" ciemosies Skrīveru Kultūras centra amatierteātris režisora Jura Kalvišķa vadībā.

Skrīveros ir senas teātra spēlēšanas tradīcijas. 1996.gadā, gatavojoties vietējā kultūras nama 70 gadu jubilejai, teātris atsāka savu darbību un nedaudz mainoties dalībnieku sastāvam, aktīvi strādājis visus šos gadus. Teātra repertuārā ir A. Upīša, R. Blaumaņa, E.M. Remarka darbu iestudējumi. Šogad, Daugavas svētku ietvaros, A. Upīša muzejā Skrīveros teātris kopā ar Aizkraukles amatierteātri skatītājus priecēja brīvdabas uzvedumā „Skroderdienas Silmačos"
Dažu skatītāju atsauksmes par skrīveriešu iestudēto A. Upīša komēdiju „Apburtais loks":
„ Luga, kas rakstīta pagājušā gadsimtā, bet tik mūsdienīgu problēmu risinātāja, atļauj atklāt caur humoru to negatīvo, kas atklāti vai slēpti valda sabiedrībā. Ļoti priecēja aktieru spēle - izcila."

„Patīkami bija vērot dzirkstoša humora pilno izrādi, kurā mūsu aktieriem bija iespēja izpausties katram savā ampluā. Tikumi un netikumi padara dzīvi krāsaināku, un spēja pasmieties par sevi reizēm ļauj atrast izeju no šķietamā strupceļa. Šķiet, ka tieši humora šķautne ir mūsu aktieru stiprā puse. Lai viņiem veicas to parādīt arī turpmākajos iestudējumos!"

Ieeja bezmaksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV