Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

„Apsveic dzejnieku!" – novembrī dzimušo dzejnieku lasījumi

Edvards Vērdiņš, 27.11.2010. 11:52

30. novembrī plkst. 18:00 Saules muzejā, Rīgā, Kungu ielā 1 (ieeja no Rātslaukuma) tie dzejnieki, kuriem dzimšanas diena novembrī, aicināti nolasīt klausītājiem dažus savus dzejoļus un sniegt nelielu ieskatu savā pēdējo gadu darbībā.
„Apsveic dzejnieku!" – novembrī dzimušo dzejnieku lasījumi

Apzvanot visus Latvijas Rakstnieku savienības sarakstos atrodamos dzejniekus novembra bērnus, pasākumā piedalīties piekrita Imants Auziņš, Arnolds Auziņš, Daina Avotiņa, Nora Kalna, Alberts Ločmelis, kā arī Imants Liepiņš, Baiba Talce un pēdējo gadu spilgtākie jaunpienācēji Arvis Viguls, Andis Surgunts.

Jebkuru novembrī dzimušu dzejnieku, kuram ir vismaz viens oficiāli izdots dzejoļu krājums, aicinām ierasties kā dalībnieku šajā pasākumā. Atkarībā no sanākušo dzejnieku skaita tiks noteikts lasījumu laika limits. Priecāsimies, ja ieradīsies un vienu dzejoli nolasīs arī tie novembrī dzimušie autori, kam bijušas dzejas publikācijas laikrakstos „Karogs", „Kultūras Forums", portālā „1/4 Satori". Īsi pieminēsim tos novembra dzejniekus, kuru vairs nav mūsu vidū.

Dzejas vakari muzeja pagrabiņā notiek katru otrdienu – 28. decembrī gaidāms līdzīgs decembrī dzimušo dzejnieku pasākums, bet pārējās otrdienās to dzejnieku autorvakari, kuriem izdevies organizatorus pārsteigt ar spožu topošas grāmatas manuskriptu, 7. decembrī tas būs Andris Ogriņš ar drīzumā gaidāmo otro dzejas krājumu „zem pulksteņa pulkstenis".

Pasākumu sadarbībā ar Saules muzeju, kura kolekcijā atrodamas 382 saules no dažādām pasaules vietām, rīko Austras biedrība, folkmūziķu organizācija. Dzejniekus un klausītājus sagaidīsim ar svētku kliņģeri un zāļu tēju, priecāsimies arī par līdzatnestiem gardumiem un individuāliem apsveicējiem.

Ieeja brīva, ziedojumi brīvprātīgi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV