Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Strauji pieaugusi grāmatu iegāde interneta vidē

Juris Frīdmanis, 30.11.2010. 12:08

Lai gan joprojām lielākoties cilvēki grāmatas iegādājas veikalos, šā gada otrajā pusgadā vērojams pārdošanas apjomu pieaugums arī interneta vidē. Laika periodā no jūlija līdz novembrim www.gramata24.lv pārdošanas apjoms pieaudzis par 25% attiecībā pret 2010. gada pirmo pusgadu.
Strauji pieaugusi grāmatu iegāde interneta vidē

Lielāko daļu pārdotās literatūras sastāda daiļliteratūra, kā latviešu, tā arī tulkotā. Lietišķās literatūras apjoms ir aptuveni 6% no visām pārdotajām grāmatām. Šāda tendence ir visai interesanta, ņemot vērā, ka datora un interneta pamatlietotāju vidū ir tieši biznesa vides pārstāvji, ekonomiski aktīvi cilvēki.

Juris Frīdmanis, SIA Gurnex valdes priekšsēdētājs, i/v www„gramata24.lv" īpašnieks: „Šo iezīmi varētu skaidrot ar faktu, ka biznesa cilvēkus no grāmatu iegādes interneta veikalos attur nespēja novērtēt grāmatas kvalitāti, jo ekspertu komentāri pieejami tikai daiļliteratūras grāmatām. Tā ir problēma, ar kuru cenšamies cīnīties, un nākotnē piedāvāsim ekspertu pārskatus arī lietišķajai literatūrai. Tomēr kopumā, skatoties uz mūsu darbības rezultātiem, patīkami pārsteidz tas, ka cilvēki tomēr vairāk sākuši uzticēties un arvien vairāk grāmatas iegādājas ar interneta starpniecību. Kā pozitīvos faktorus mūsu klienti ir uzsvēruši to, ka tas ir ērtāks un lētāks grāmatu iegādes veids. Vienuviet iespējams izlasīt anotāciju un iegādāties pašu grāmatu, turklāt interneta veikals darbojas katru dienu, 24 stundas dienā, kā arī apmaksu un grāmatas saņemšanu var izvēlēties sev ērtāko."

Grāmata24.lv novērojumi liecina, ka internets literatūras meklējumiem tiek izmantots, ja cilvēkam ir specifiska interese par kādu daiļdarbu vai impulsa vadīti. Lai atrastu kāroto, tiek izmantots interneta meklētājs, kā rezultātā atrastā grāmata nereti arī tiek iegādāta interneta grāmatu veikalā.

„Tāpat interneta grāmatu veikali tiek izmantoti, ja kādu grāmatu neizdodas atrast parastajā veikalā. Lielākoties tam par iemeslu ir tas, ka grāmata vairs netiek tirgota vai cilvēkam tuvākā pieejamā grāmatnīca ir maza, ar ierobežotu sortimentu, kas gan vairāk attiecas uz reģioniem. Līdz ar to, piemēram, mūsu sastādītajā TOP 20 ir arī grāmatas, kas izdotas 2006.gadā," stāsta J. Frīdmanis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV